Стефанос Циципас запази шансове да излезе от своята група във

...
Стефанос Циципас запази шансове да излезе от своята група във
Коментари Харесай

Циципас надви Медведев и остана в играта

Стефанос Циципас резервира шансове да излезе от своята група във Финалите на АТП, откакто победи руснака Даниил Медведев в извънредно оспорван и забавен мач от шампионата. Гръцкият тенисист пропусна три мачбола във втория сет на мача, само че в последна сметка завоюва с 6-3, 6-7(11), 7-6(1), с цел да си обезпечи пряк двубой с Андрей Рубльов за място на полуфиналите.

24-годишният Циципас бе доста нападателен през целия дуел, като направи цели 45 излизания на мрежата и завоюва 80 % от тях. Медведев обаче сподели типичната си издръжливост, с цел да отрази три мачбола в тайбрека на втория сет и да го завоюва с 13-11, след което имаше преднина от 5-3 във втората част и сервира за мача. Циципас откри метод да навакса изоставането и да стигне до нов тайбрек, който взе със 7-1 и затвори мача след два часа и 21 минути игра.

По този метод Циципас записа четвърта победа от 11 мача против Медведев, а в петък ще се изправи против Рубльов в спор за второто място в групата. По-рано в сряда петкратният първенец Новак Джокович записа втори следващ триумф, откакто се оправи с Рубльов в два сета.

" Това бе доста изтощителен мач, веселя се, че съумях да печеля и да се насладя дружно с публиката. Горд съм от метода, по който се борих, това е страхотна победа ", разяснява след триумфа Циципас, който е първенец на Финалите от 2019-та година.

" Беше извънредно да изгубя сервиса си, когато сервирах за мача, изключително на толкоз бърз корт. Трябваше да играя по-добре и да поднасям по-добре ", призна Медведев, който отпадна от конкуренцията и в петък ще играе протоколен мач с Джокович. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР