Циципас и Медведев са осминафиналисти на Аустрелиън Оупън

...
Стефанос Циципас се класира за осминафиналите на първия за годината
Коментари Харесай

Стефанос Циципас се класира за осминафиналите на първия за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън, след като надигра Беноа Пер в четири сета – в отделните части 6-3, 7-5, 6-7 (2), 6-4, за два часа и 45 минути игра.

Четвъртият в света стартира уверено срещата и след ранен пробив и аванс от 3-0 не изпусна контрола върху откриващата част, за да поведе в резултата. Във втория сет играта бе по-равностойна, но първата ракета на Гърция нанесе решителен удар в 11-ия гейм, за да се доближи до класиране за осминафиналите. Пер, който в миналия кръг отстрани Григор Димитров в четири сета, не бе казал обаче последната си дума и намали изоставането си след убедително спечелен тайбрек.
Стефанос Циципас.
В четвъртата част двамата играеха гейм за гейм, когато французинът изигра лош гейм при 4-5 за Циципас и така се сбогува с участие в надпреварата. Най-добрият гръцки тенисист завърши с 21 аса, като загуби едва седем точки на първи сервис в целия мач и спаси и двете точки за пробив пред Пер. Двамата завършиха с почти равен брой уинъри – 40 на 39, но французинът направи почти два пъти повече непредизвикани грешки – 50 срещу 26. В спор за място на четвъртфиналите Циципас ще играе с американеца Тейлър Фриц, който стигна до петсетов успех над Роберто Баутиста-Агут от Испания.

Напред продължи и вторият в света и миналогодишен финалист Данийл Медведев, който елиминира Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия в три сета – 6-4, 6-4, 6-2, за близо два часа игра.

Руснакът спечели по абсолютно идентичен начин първите два сета и като развитие, и като резултат – той направи пробив в третия гейм и на първия, и на втория сет. След четири гейма без пробив в третия сет, шампионът на Ю Ес Оупън превключи на по-висока предавка и спечели четири безответни гейма, за да затвори успешно двубоя в своя полза. Медведев завърши с десет аса, като спечели 82% от точките на първи сервис и не допусна да бъде пробит, спасявайки и трите шанса, които се откриха пред нидерландеца.
Данийл Медведев.
Ван де Зандсхулп направи два уинъра повече от съперника – 28 на 26, но 13 непредизвикани грешки повече – 32 срещу 19. Медведев ще играе с американеца Максим Креси, който продължи с отличното си представяне от началото на годината, побеждавайки представителя на домакините участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Кристофър О‘Конъл в четири сета.

За осминафиналите се класира и канадецът Феликс Оже-Алиасим, който преодоля категорично Дан Еванс от Великобритания с 6-4, 6-1, 6-1 и чака победителя от сблъсъка между Андрей Рубльов и Марин Чилич. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР