Стефанос Циципас остава непобеден в клей сезона. Днес той записа

...
Стефанос Циципас остава непобеден в клей сезона. Днес той записа
Коментари Харесай

Циципас разочарова домакините в Барселона и отстрани 2-кратен ATP клей шампион в здрава битка

Стефанос Циципас остава непобеден в клей сезона. Днес той записа осма поредна победа, с рутинна победа над един от специалностите на алената настилка в лицето на Роберто Карбайес Баена. За по-малко от 2 часа игра гъркът надви съперника си със 7:5, 6:3. В идващия кръг го чака едно от откритията на сезона - Факундо Диас Акоста.

Още в самото начало международният номер 72 притискаше съществено първенеца от Монте Карло. Със солидна игра зад главната линия и добра отбранителна игра, Карбайес Баена бе конкурентен на любимеца и по този начин двама ни предложиха същинска борба, като черешката на тортата бе във втория гейм, където и двамата имаха опция да извърнат играта в своя изгода. Силното показване на по-ниско ранкирания тенисист бе възнаградено с пробив с при 2:2, но преднината му незабавно бе стопена. Следваха равностойни геймове, в които и двамата задържаха сервис играта си, до дванадесетия, когато Циципас не разреши да се стигне до тайбрек и поведе със 7:5.

Вторият сет ни даде трагични моменти. Още в първия гейм пред Карбайес Баена се отвори опцията да " отмъсти " на някогашния номер 3 за изгубения сет. Първият гейм, траял повече от 5 минути, бе сериозен тест за Циципас, но международният номер 7 още веднъж сподели здрави нерви в този сериозен миг и не разреши да бъде продънен. Испанецът продължаваше да играе решително, но летвата, която гъркът сложи бе прекомерно висока и не даде късмет на новобранеца да обърне сета в своя изгода. Така, с резултат 6:3 във втория, Циципас още веднъж сподели за какво е подготвен да бъде един от кандидатите за купата в Ролан Гарос и медалите в Париж.

He ate and he eight
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР