Стефан ТашевРаботило ли е столичното Първо полицейско управление- О1 РУ-МВР,

...
Стефан ТашевРаботило ли е столичното Първо полицейско управление- О1 РУ-МВР,
Коментари Харесай

Работило ли е столичното Първо полицейско управление за Красимир Каменов-Къро?

Стефан Ташев

Работило ли е столичното Първо полицейско управление- О1 РУ-МВР, за убитият в Република Южна Африка-РЮА незаконен необут Красимир Каменов-Къро? Този въпрос си задават чиновници в Министерство на вътрешните работи след разпоредена инспекция на дейностите на служителите на реда там. Това научи Breaking.bg от източници във вътрешното министерство.

Както съобщихме преди дни сегашният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов, който подаде молба за овакантяване на системата, е издал позволение за носене на оръжие на Деан Генов, гардът на Къро, който бе убит дружно с него в Кейптаун, РЮА на 25 май тази година.

Това е станало, когато Милтенов е бил шеф на Първо РУ-МВР в столицата. Той ръководеше ръководството в интервала 2017-2019 година. Генов не е имал право да получи позволение за оръжие, тъй като все още е имал криминалистична регистрация за обир. След излизане на тази информация е почнала инспекция в районното ръководство. Данните са шокирали проверяващите. Станало ясно, че казусът с Генов не е единствен. А, в противен случай. Районното полицейско ръководство действително е функционирало като подчинена на Красимир Каменов-Къро конструкция.

Оказало се, че сред 80 и 100 души, чиновници на Каменов са получили позволения за носене на оръжие от Първо РУ-МВР, като множеството от тях са имали криминалистични регистрации за разнообразни закононарушения.

Убитият Деан Генов е бил в УС на боксов клуб „ Фаст “. Клубът е регистриран на адрес регион „ Искър “-София, бул. „ Проф. Цветан Лазаров “№4, борса „ Къра “. Борсата от години е благосъстоятелност на Красимир Каменов-Къро и някогашната му жена Светлана Каменова.

Председател на боксовия клуб е Валентин Давидов, който е измежду най-приближените хора на Къро у нас и началник на защитата му.

Според обява на „ 24 часа “, която цитира показания на очевидеца Ивайло Серафимов в съда, Давидов е индивидът платил за жестокия побой над журналиста Слави Ангелов на 17 март 2020 година. Поръчката за побоя е на Красимир Каменов-Къро. А хванатите биячи-боксьори, упражнявали в залата при Давидов.

Борса „ Къра “ в кв. Слатина е в региона на Първо РУ-МВР в София. Проверката е посочила, че през годините районното ръководство не е правило никакви инспекции на борсата за контрабанден импорт на маркови артикули, каквито отговорности има полицията по закон. Такива инспекции не са правени и от Столична дирекция на вътрешните работи.

Чак през ноември 2022 година борсата бе атакувана от спецченгета от Национална работа „ Полиция “, без присъединяване на Столична дирекция на вътрешните работи и Първо районно управление (на МВР).

По-късно прокуратурата повдигна редица обвинявания на Къро, измежду които и за измами с Данък добавена стойност и контрабанден импорт точно през борсата в Слатина.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР