Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Ботев тотално разби снощи градския си враг

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Ботев тотално разби снощи градския си враг
Коментари Харесай

Ботев показа кой е грандът под тепетата, Митко Илиев и Бруно жестоко се изложиха

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Ботев тотално разруши нощес градския си зложелател Локомотив с 2:0 в Коматево в 111-ото издание на Битката за Пловдив и даде летящ старт на акцията си на старта в efbet Лига. " Канарчетата " надиграха противника и не му дадоха нито един действителен късмет в мача пред екзалтираните почитатели в жълто-черно и черно-бяло.

Макар гостите в дербито да бяха фаворите се потвърди максимата, че сходни горещи срещи не се въздействат от моментно положение и коефициентите не са значими.

Ботев изненана с по-нахъсаната си игра, която напоследък бе запазена марка на Локо и най-много с класата на новите 6 попълнеия в състава си. Звездата Неделев блесна с гол и асистенция, а новият таран Атана Илиев заби превъзходен гол глава, с цел да фиксира крайния резултат. Малдокът Станислав Работов обезличи нападателите на съперника, а опорният халф Славчо Шоколаров впечатли с борбена игра, каквато доста липсваше до момента на " жълто-черните ". Цикарски и Педоса също бяха на равнище.

Лидерът на Локомотив и футболист №1 у нас - Димитър Илиев, стори нещо, което е неприемливо за състезател с огромни искания. Капитанът на гостите не върна топката във притежание на домакините, въпреки че секунди по-рано играч на Ботев изкара кълбото съзнателно отвън очертанията на терена. Тази потресаваща липса на феърплей у Митко Илиев е необяснима и за жалост сочи за и за неналичия в неговото образование и морал.

Треньорът на " смърфовете " Бруно Акрапович изгледа мача от ложите поради наказване, само че още веднъж показва избухлив манталитет и  също се поизложи. Той не съумя да сдържи нервите си след виковете към него и си разреши да ръкомаха и да насочва вербални нападки против бултраси. Това, напълно резонно, изнерви ентусиастите и като по знамение не се стигна до физическа разпра с босненския експерт, който е експерт и би трябвало съществено да се замисли върху държанието си.

По-умен от Бруно и Митко Илиев се оказа притежателят на Локомотив - Христо Крушарски, който успокои напрегнатата обстановка по време на дуела с извинения и жестове към ботевистите.

Така Ботев още веднъж е Господар на Пловдив, а носителите на Купата и Суперкупата на България от Локо ще гледат в земята, най-малко до идващото издание на Битката заПловдив.

Победата за " канарчетата " е доста скъпа и заради обстоятелството, че дръпнаха с един триумф повече в исторически проект. До момента паритетът бе цялостен - еднакъв брой победи, загуби и равни срещи, а и идентична голова разлика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР