Стефан Августинов от групата на Воля“ заяви, че партията от

...
Стефан Августинов от групата на Воля“ заяви, че партията от
Коментари Харесай

Стефан Августинов, Воля“: В началото обявихме, че не подкрепяме мораториума

Стефан Августинов от групата на „ Воля “ съобщи, че партията през цялото време не е подкрепила мораториума върху нови медикаменти. В студиото на „ Денят стартира “ той добави, че групата въпреки всичко е подкрепила бюджета, тъй като е бил гласуван в своята цялости и е имало действителен риск НЗОК да стартира новата година без бюджет. Той съобщи, че „ Воля “ има упоритостта да обедени тези десни гласоподаватели, които не поддържат ГЕРБ.

Стефан Августинов, „ Воля “: Пътят на мораториума е къс съгласно нас, само че за жалост всякакви административни хватки и бобрата за политическия пиар попречиха. Въздържахме се първия път, тъй като има метод, по който се сервира бюджетът на НЗОК.

Августинов съобщи, че не трябва групата на „ Воля “ да се дефинира като „ златен пръст “ и че с поддръжката си за бюджета депутатие от нея са постъпили държавнически.
Стефан Августинов, „ Воля “: Вероятността НЗОК да влезе в 2018 година без бюджет беше доста огромна. Ситуацията за нас беше такава - бюджетът се слага под гласоподаване ан блок. За нас няма значение кой е героят, въпросът е нещата да се случват по този начин, както би трябвало. Още в самото начало обявихме, че не поддържаме мораториума.
Той добави, че съгласно групата на „ Воля “ не е задоволително президентът да си прави политически пиар, като постанова несъгласие на избрани закони.
Стефан Августинов, „ Воля “: През юни поискахме Народното събрание да се занимае извънредно със здравеопазвнането, в този момент поискахме същото. Липсата на надзор върху харченето на средства е казусът, не неналичието на пари.  Парламентът гласоподава отпадането на мораториума върху нови медикаменти Парламентът гласоподава отпадането на мораториума върху нови медикаменти
Народното събрание да гласоподава отпадане на мораториума върху новите медикаменти, заложен в бюджета на здравната каса за следващата година.Това ще предложат от ГЕР...

Августинов съобщи, че „ Воля “ има концепцията да се вкара указател на заболяванията в България и по този начин да се дефинират средствата за лекуването им.
Стефан Августинов, „ Воля “: Проблемът е, че на ръководството се гледа като на източник на приходи. В същото време никой не мисли по-дълго от носа си и не мисли за бъдещето си. Това желаеме да променим в мисленето в политиката.
Според Августинов десният политически набор би трябвало да ръководи и отхвърли ГЕРБ да е същински представител на дясното. Той изясни, че „ Воля “ има желанието да сплоти десните гласоподаватели, които са отвън ГЕРБ. Августинов добави, че „ разкъсването “ няма да докара до нищо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР