Стефан Асенов-Амет, който е подсъдим за убийството на приятеля си

...
Стефан Асенов-Амет, който е подсъдим за убийството на приятеля си
Коментари Харесай

Съдия към подсъдим: Знаете ли защо сте тук? Той: Не…обвинен съм за убийство

Стефан Асенов-Амет, който е обвиняем за убийството на приятеля си Сами в „ Арман махала ”, внесе същински ужас в правосъдната зала в Пловдивския областен съд през днешния ден. На въпрос на арбитър Михаела Добрева „ Знаете ли за какво сте тук? ”, 48-годишният мъж отговори изрично - „ Не! ”.
Прочетете още
Последва уточняващ въпрос от магистрата „ Как по този начин не знаете за какво сте тук, за какво са Ви арестували? ”, на който Амет страхливо отвърна: „ Обвинен съм в ликвидиране ”.

Стефан Асенов, по прочут в етническата махала като Амет, е изправен на съд с повдигнати две обвинявания. Първото е за съзнателно ликвидиране, а второто за кражба на смарт телефон за над 3000 лв..

В хода на делото е изяснено, че Амет е наръгал жертва си 5 пъти, след което е опитал да се укрие. Той е с богато престъпно досие с голям брой криминалистични регистрации и има три присъди зад тила си.

Кървавият случай се разигра на 20 февруари 2023 година. Амет и жертвата Смаил се били събрали с другари и използвали алкохол. Убитият Сами работел в Германия и се върнал в Пловдив краткотрайно. В един миг зародил спор за невърнати от Амет 20 лв.. Подсъдимият се ядосал и отишъл до дома си, откъдето взел кухненски нож. Амет твърди, че се прибрал, с цел да нахрани котката си, защото жена му я нямало.

След като още веднъж се върнал на мястото на абсурда, двамата другари се сборичкали, а Амет нанесъл прободни рани на Сами,който малко по-късно умрял на място. Останалите членове на компанията видели ножа, тормозили се и избягали. Именно тогава били осъществени и съдбовните наръгвания. Най-тежкото било в региона на корема, засегнало артерия. Получил се сериозен вътрешен кръвоизлив, който е най-вероятната причина за гибелта. 

След като видял, че Сами е неподвижен, Амет взел телефона му и го продал в заложна къща. С парите от него отишъл на казино, където проиграл цялата сума. Взел и часовника му като се опитал и него да продаде, само че отказали да го купят, по тази причина го задържал. 

На сутринта бил подаден сигнал на тел. 112 и са пристигнали полицейски и медицински екипи, които установили гибелта на Сами.

След убийството полицията издирвала Амет в продължение на три дни, а той се укривал в изоставена сграда в махалата.

В днешното съвещание родителите на убития се конституираха като частни обвинители в процеса и предявиха искове за по 100 000 лв. за всеки, за нанесените нематериални вреди.

До момента Амет е осъждан три пъти и е лежал в пандиза, като последният път е през 2002 година Той има 22 криминалистични регистрации.

Делото против него ще протече по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица, като идната планувана дата е 1 февруари.

Ако бъде приет за отговорен Амет може да лежи в пандиза от 15-20 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР