Става все по-драстична разликата между това, което обществото очаква и

...
Става все по-драстична разликата между това, което обществото очаква и
Коментари Харесай

Кольо Колев: Разликата между обществото и политиците става все по-драстична

Става все по-драстична разликата сред това, което обществото чака и желае и това, което партиите в последна сметка ще реализиран като някакъв консенсус.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ социологът Кольо Колев. По неговите думи в основата на политическата рецесия у нас стои борбата сред първата и втората политически сили, които се легитимират една друга посредством взаимно отричане.
Това ще бъде едно дълго и тягостна рецесия, чието решение значително няма да зависи от България и нещата, които се случват тук, а от геополитическите процеси.
Според социолога вторият мандат няма да бъде осъществен сполучливо.

„ Не чакам изненади. Независимо дали ще се гласоподава или не декларацията на „ Продължаваме промяната “ най-вероятно е тя да бъде призната, само че това напълно не значи, че ще бъде формирано болшинство и държавно управление към тази декларация “, уточни Колев.

По думите му още в понеделник ще се отиде към връчване на третия мандат.
Основните играчи са двама – ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те играят тандем и с цел да мине едно държавно управление би трябвало да привидят собствен интерес в съставянето на някакъв кабинет, било то и краткотраен.
Колев е скептичен и за опцията да бъде формирано държавно управление с третия изследователски мандат.

„ Това наподобява една игра, в която всички партии употребяват времето, не с цел да търсят някакво решение и компромис, а по-скоро употребяват като предизборна естрада Народното събрание “, разяснява той.

По думите му, на който и да се връчи третият мандат, възможностите за триумф са доста дребни.

„ Към обединението ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да бъдат привлечени Българска социалистическа партия и „ Български напредък “. Ще бъде доста мъчно изключително за Корнелия Нинова да прескочи в тази коалиция. Това без всякакво подозрение ще коства престижа на партията “, означи социологът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР