Става въпрос за проекти с общо РЗП от над 150

...
Става въпрос за проекти с общо РЗП от над 150
Коментари Харесай

2023 ще е годината на бургаския кв.Мадика, идва строителен бум

Става въпрос за планове с общо РЗП от над 150 хил.кв.метра

Над 10 нови здания ще се появят в най-новия квартал на Бургас – „ Мадика “ през 2023 година .

Става въпрос за планове с общо РЗП от над 150 хил.кв.метра.

Зоната се намира северозападно от ж.к. “Славейков “ и към този миг се смята за най-бързо развиващия се градски регион . Там към този момент се осъществиха няколко плана, които се продават доста добре, а цените са сред 800 и 900 евро за кв.метър.

Предимствата са лесният достъп от бул. “Проф. Яким Якимов “, намиращите се наоколо хипермаркети и несъмнено просветителна инфраструктура на ж.к. “Славейков “, където има детски градини и учебни заведения единствено на „ един подлез разстояние “.
 Парцелите в овала са изкупени от дълго време и никой към този момент не продава, защото там скоро ще изникне цялостен нов квартал
Към този миг в кв. “Мадика “ към този момент се строят няколко здания – на вложители, които имат положително портфолио.

Унихоум “, да вземем за пример, разпродаде „ Грийн резиденс “, намиращ се на самия бул. - до „ Лидл “. Комплексът се откроява с съвременна архитектура и новаторска визия. Неслучайно още преди акт 14 не останаха свободни жилища.

Компанията преди няколко дни стартира и строителството на „ Грийн парк “, който е в непосредствена непосредственост. Интересът и към този план е доста сериозен и още преди първата копка се продадоха част от жилищата.
 Строителството на тази постройка стартира в последните дни на 2022 година. Инвеститорът преди този момент сполучливо разпродаде Грийн резиденс
Смело на празното поле влязоха и „ Планекс “ и „ Геоплан Канстръкшън “, които ще построят комплекс „ Мадика “ - шест жилищни здания от по 6 етажа в затворен комплекс до болница „ Сърце и мозък “. Вече стартира построяването на два от блоковете

Именно към тази болница се прави най-динамичното строителство и към този миг се осъществят няколко доста положителни плана, които заслужават внимание.

„ БГ инвест “ е в напреднала фаза на строителството на „ ВХТИ Парк “, който е с РЗП от 18 хил.кв.метра и би трябвало да бъде приключен през тази година . Сградата е със смесено предопределение, на партерния етаж ще има заведения за публично хранене, аптеки, магазини, планувано е положително озеленяване и задоволително паркоместа. Същият вложител строи и друга постройка – против болничното заведение. „ ВХТИ Хоумс “ е с общо РЗП от 10 хил.кв.метра и общо 72 жилището.
 Проектът на ВХТИ парк, който се намира зад студентския кампус, постройката ще бъде приключена през актуалната година
„ Атика инвест “ на Иво Петров и Георги Николов са пред завършване на строителството на 4-етажна постройка, зад цеха на „ Томи спорт “ . Засега това е единственият малко по-отдалечен план, който е отвън дейната зона, само че скоро целият регион там ще се застрои, защото ползата е доста сериозен.

На процедура всички имоти са изкупени от няколко огромни строителни компании, а компаниите ще строят поетапно постройките си – откакто продадат единият комплекс ще стартират втори навътре в зоната.

 „ Цените започнаха от 50 евро на кв.метър, стигнаха до 150 евро и се изчерпаха. Никой не си помисля да продава, тъй като тази земя ще коства доста повече напълно скоро. Дори и да нямат опция сега да осъществят плановете си, ще изчакат няколко години “, сподели един от вложителите пред Флагман.бг.

Според брокери бурното строителство на квартал „ Мадика “ прилича това в столичния „ Малинова котловина “, само че тук инфраструктурата е по-добра.
 Снимката е направена от ул. " Атанас Буров " - до болница " Сърце и мозък ". Цялото това поле до основния път София-Бургас напълно скоро ще бъде застроено. Първите планове стартират до няколко месеца
Концепцията на „ Мадика “ е малко по-различна от тази на кв. “Хоризонт “ , където заложиха на по-ниски здания и зелени комплекси (). Тук зданията са по-високи, а застрояването по-плътно, само че на този стадий има и по-добра инфраструктура.

Вече са построени няколко по-дълги улици - ул. “Иван Хаджипетров “, ул. “Атанас Буров “, ул. “Тоника “. Има изход към основния път София-Бургас, както и три пробива по протежението на булеварда.

Това предизвика и по-сериозното строителство, което се чака да стартира всеки миг. Една от огромните строителни компании в района – „ Меркурий “ се готви да построи огромен жилищен комплекс от с над 25 хил.кв.м. РЗП с изход на основния път.

„ Хит строй-К “ на Георги Кузманов чака всеки миг да излезе разрешението за градеж на постройка с 12 хил.кв.метра на оградата на студентския кампус, предприемачът Светослав Желязков също има подготвен план за 10-етажен блок.
 Това е друга от постройките, която ще бъде приключена скоро. Тя е със смесено предопределение, има офис и жилищна част
ЩЕ ИМА ЛИ КУПУВАЧИ

Големият въпрос, чийто отговор ще стане явен някъде в средата на новата 2023 година е, дали фактически ще има купувачи за новите планове, които ще се осъществят в кв. „ Мадика “. Сегашните здания се продават добре, само че ще се случи ли същото и с тези навътре в зоната?

Проблемът при някои от новите комплекси е, че те се обрисува да бъдат на 100 % жилищни . Дори партерите са жилища, което действително ще трансформира квартала в „ една огромна спалня “, по думи на брокери.

Основните купувачи се чака да са от българския пазар. Строителите считат, че може да бъде още един триумфът на „ Сентрал парк “ в ж.к. “Славейков “, където много хора купиха жилища на зелено на цени от 600 евро и още преди завършването на постройките съумяха да ги продадат на 1000-1100 евро на кв.метър на вторичния пазар. Част от купувачите в кв. “Мадика “ ще бъдат тъкмо с този профил.

Заради по-достъпната цена интерес имат и фамилии от вътрешността на страната, най-много от Ямбол, Сливен, Нова Загора, Хасково.

„ Обаждат се и българи, които работят в чужбина – те желаят да влагат част от заработените пари в парцел в България. Да го закупят за себе си или децата си. Става въпрос за хора, които имат благосъстоятелност в Бургаска област, най-вече в Айтос, Руен, Карнобат “, сподели един от вложителите пред Флагман.бг.
 6-те блока на Геоплан канстръкшън и Планекс ще се строят поетапно
Един от новите планове, чието строителство ще стартира през тази година, към този момент е промотиран на непознатия пазар, настояват наши източници. Става въпрос за заможни хора от Близкия изток, които са подготвени да си закупят жилища в Бургас.

Реално през тази и идната година не се обрисува в границите на града да се осъществя огромен план, което по натурален метод ще насочи и бургазлии към тази зона, както и към прилежащия кв. “Хоризонт “.

Урбанисти са безапелационни, че това е естествената посока за разширението на Бургас и даже градът е просрочен. Сериозно ще бъде и предизвикването пред Общината, защото през идващите години ще би трябвало да планува значително средства за построяването на подобаваща инфраструктура в новите квартали.

Развитието на този квартал залегна и новата разпоредба за градска среда в Бургас, където бе планувано озеленяването да се прави по характерен метод, съобразявайки се с розата на ветровете. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР