Става напечето около кандидатурата на Любослав Пенев за президент на

...
Става напечето около кандидатурата на Любослав Пенев за президент на
Коментари Харесай

Новина от Лечков пред БЛИЦ разтърси... Любо Пенев! Ще бъде ли допуснат до Конгреса?

Става напечето към кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС. Всъщност, такава публично към момента няма макар че някогашният нападател разгласи, че ще се кандидатира.

В изявление за БЛИЦ Йордан Лечков разкри новината, че Пенев съди БФС за 500 000 лв. поради прекратения му контракт като народен селекционер. Самият Лечков твърди, че правосъдният развой и възможната кандидатура на Любослав са сериозен спор на ползи и " би трябвало първо да се съблюдават разпоредбите на УЕФА, а по-късно и нашите правила за това кой би могъл да бъде позволен до конгреса ". А съгласно „ Меридиан Мач “ това значи, че кандидатурата на Чичовото може да бъде блокирана.

На първите две инстанции бе постановено, че искът на Пенев няма никакво съображение за каквато й да била рекламация. Предстои обаче да се произнесе трета инстанция.

„ Това ще е безусловно потъпкване на разпоредбите за спор на ползи. Постът на президент на БФС ще разреши на Любо Пенев да вземе решение в своя изгода преди да се е стигнало до решение на трета инстанция “, разяснява случая юрист.

Очаква се комисията, която ще се занимава с организирането на Конгреса, да вземе под съществено внимание случая и явяването на Пенев като претендент за поста. Случаят няма по какъв начин да бъде отвеян към Спортния съд в Лозана, тъй като сходни въпроси не са от неговата компетентност.

За да излезе от заплетената обстановка Пенев би трябвало да се откаже със специфична декларация от финансовите си искания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР