Стауетката на балерината от фонтана пред Народния театър лежи в

...
Стауетката на балерината от фонтана пред Народния театър лежи в
Коментари Харесай

Вандал събори бронзовата статуетка пред Народния театър, остава ненаказан


Стауетката на балерината от фонтана пред Народния спектакъл лежи в постройката на Софийска градска изложба след вандалски акт на 18-годишен юноша през уикенда.

За това описа репортаж на бТВ, в който се показва, че към този момент реставрацията и монтирането назад във фонтана пред театъра ще поеме Софийската градска изложба.

20 години бронзовата статуетка на жена краси фонтаните в градската градина пред Народния спектакъл. В нощта против събота юноша на 18 години реши да се покатери върху нея и я събори. Извършителят е арестуван за 24 часа и освободен, без даже да заплати санкция. Сега скулптурата е в Софийската градска изложба и чака реституция.

Авторът – Георги Чапкънов, беше доста наскърбен, сподели шефът на галерията Аделина Филева. „ Проблемът е, че свикнахме с това, че всеки може да прави каквото изиска. Не се замисляме какви са следствията от това, което вършим ”, разяснява Филева. Тя посочи, че статуетката не е на балерина, както сме привикнали да я назоваваме, а на гимнастичка. Скулптурата е била част от тематична галерия за спорта и е била с обръч, само че създателят поискала тя да бъде инсталирана пред Народния спектакъл без уреда. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР