Статутът на един от лидерите на пазара на процесори не

...
Статутът на един от лидерите на пазара на процесори не
Коментари Харесай

Забраниха продажбите на най-модерните процесори на Intel в Германия. Компанията загуби патентен спор относно някои серии процесори

Статутът на един от водачите на пазара на процесори не пази Intel от патентните искания на други компании. Достатъчно е да погледнем раздела „ Съдебни разногласия “ във всеки тримесечен доклад, с цел да разберем какъв брой доста са те. В Германия представители на калифорнийската R2 Semiconductor съумяха да убедят съда, че Intel е нарушила патентите на компанията, след което продажбата на някои процесори на Intel бяха неразрешени за продажба на локалния пазар.

Регионалният съд в Дюселдорф постанови, че Intel е нарушила патент на R2 Semiconductor, който се отнася до технология за контролиране на напрежението в самите процесори. По време на делото Intel съобщи, че тази правосъдна възбрана е непропорционално средство за правова отбрана. Но както се вижда, делото е завършило точно със правосъдна възбрана.

Забраната, за жалост на Intel, се отнася и за редица напълно модерни процесори. Докато процесорите от семействата Ice Lake и Tiger Lake, които също включват тази технология, на процедура не се срещат в нито едно устройство през днешния ден, то Alder Lake към момента е повече от настоящ. Освен това възбраната се отнася и за относително новите сървърни процесори Xeon Scalable Ice Lake.

Самата компания Intel не смята, че е нарушила някакви патенти. Освен това компанията съобщи, че посоченият патент на R2 Semiconductor е приет за недействителен в Съединени американски щати. Освен това Intel упрекна R2 Semiconductor, че е патентен трол. На този стадий Intel също по този начин е подала заявление в немски съд с искане патентът на R2 да бъде разгласен за нереален и в тази страна.

Има и различен миг. Понастоящем Intel се съди със същата компания в Обединеното кралство.

Събитието е съществено и се чака нова информация по отношение на R2 Semiconductor и Intel.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР