Статия на в. Стандарт от 17. 12. 2012 г.Свързани текстове: Русенски

...
Статия на в. Стандарт от 17. 12. 2012 г.Свързани текстове: Русенски
Коментари Харесай

Стандарт през 2012 г.: Руското посолство е собственик на земята и руската църква в София с нотариален акт от 1997 г.

Статия на в. " Стандарт " от 17. 12. 2012 година

Свързани текстове: Русенски митрополит Наум: Руската черква не е на Москва и не може да бъде затворена от странични лица. Софийският митрополит незабавно да я отвори

Посолството на Руската Федерация в Република България е притежател на постройката на храма „ Св. Николай Чудотворец ” в София (Руска църква), а също по този начин и парцелът, върху който тя е издигната, ситуирани на адрес: гр. София, бул. „ Цар Освободител ” №3. 

Това оповестиха за Стандарт Нюз от посолството по отношение на информации с неправилни изказвания за собствеността на недвижимите парцели. Собственикът на парцелите, според Нотариалния акт от 1997 година, регистриран от Нотариус на Софийския областен съд, е Посолството на Руската Федерация в Република България, се споделя в известието.

Трябва да се има поради фактът, че през 1952 година Храмът „ Св. Николай Чудотворец ” в София получи статут на Подворие – пълномощие посланичество на Патриарха на Москва и цяла Русия при Българския Патриарх, по силата, на което този храм е структурно поделение на Руската православна черква. 

В. " Стандарт ", 17.12.2012 година

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР