Статистиката за катастрофите, причинени от дрогирани шофьори, е тревожна. Броят

...
Статистиката за катастрофите, причинени от дрогирани шофьори, е тревожна. Броят
Коментари Харесай

Увеличава се броят на катастрофите, причинени от дрогирани шофьори

Статистиката за злополуките, породени от дрогирани водачи, е тревожна. Броят им се усилва, демонстрират данните на Министерство на вътрешните работи до края на март тази година. Той е скочил до 38 и то в изискване на изключително състояние и мощно стеснен трафик.

Чувствително понижава обаче общият брой на засечените водачи, управлявали под въздействието на наркотични субстанции. До края на март с позитивен тест са хванати 487 водачи, а през предходната година са били над 700.

Дрогираните водачи са по-самоуверени и рискови , твърди доктор Владимир Николов от Държавната болница за лекуване на наркомании и алкохолизъм.

„ Много рядко се случва някой за първи път да е взел опиат и да се е качил в автомобила. По-страшното е, че психотропните субстанции приспиват вниманието на водача.

Те му дават убеденост. Той надценява ситуацията, подценява заплахите и се стига до случай. Вие като подцените риска в една обстановка - случаят ви е сигурен “, съобщи доктор Владимир Николов - шеф на Държавната болница за лекуване на наркомании и алкохолизъм.
Най-малко шестима пресичат кръстовището сега на злополуката с Милен Цветков Това излиза наяве от фрагменти на охранителна камера в региона
Увеличава се броят на дрогираните водачи, които вземат участие в тежки произшествия, признават служителите на реда и тестват от ден на ден. Така наречените " мил проби " могат да ви уличат обратно във времето.

„ Предходния ден ще бъде открит. Но отново ви споделям диапазонът е доста дребен, в границите на 30 - 36 часа може да откри апаратът “, изясни инсп. Петър Соколов от Националната полиция.

Според Асоцията на потърпевшите при произшествия обаче следите остават в организма по-дълго време.

„ Не е належащо да си се надрусал през вчерашния ден или преди 3 часа, използването преди седмица или две седмици също оставя следи в слюнката или в кръвта и тя може да бъде засечена. Така, че съветът е никой в никакъв случай да не използва, още повече да се качва зад кормилото “.

При отвод да ви бъде изработен тест за опиати може да загубите книжката си за до 2 години, като ви заплашва и санкция от 2000 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР