Статистиката сочи, че от декември 2022 г. до април 2023

...
Статистиката сочи, че от декември 2022 г. до април 2023
Коментари Харесай

Илин Димитров: Има недостиг на 30 хил. души в сферата на туризма

Статистиката сочи, че от декември 2022 година до април 2023 година туристите у нас са били с 23% повече, в сравнение с през 2019 и 2020 година Броят преди пандемията от COVID-19 беше рекорден. Това съобщи в студиото на " Събуди се " министърът на туризма Илин Димитров.

Той добави, че прогнозите и за летния туризъм у нас са обнадеждаващи: „ Данните, които имаме от летищата, са безапелационни в тази тенденция – 20% растеж се чака от полетите през предходната година ”. Димитров е безапелационен, че България се е възстановила от рецесията, породена от ковид и към този момент чака единствено растеж.

Плановете на отрасловото министерство е да привлекат българския екскурзиант. „ Работим интензивно с бизнеса – културни направления, минерални източници, СПА курортите ни. Изключително значимо е да имаме необятна палитра от артикули ”, сподели още министърът.

По думите на Димитров у нас има дефицит на към 30 000 служащи в сферата. Той обаче изясни, че в дълготраен проект не се чака рецесия, защото у нас се образоват повече готвачи, в сравнение с IT експерти. „ Проблемът тук е да ги задържим в бранша ”, акцентира той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР