Статистиката показва, че въпреки дебатите, "Слънчев бряг" до момента е

...
Статистиката показва, че въпреки дебатите, "Слънчев бряг" до момента е
Коментари Харесай

”Слънчев бряг” с най-голям ръст на туристите

Статистиката демонстрира, че макар дебатите, "Слънчев бряг " досега е осъществил 9% растеж на посетителите.

"Не бих споделила, че е гръмък курорт. По-скоро има елементи, обособени за занимания ", разяснява министърът на туризма, само че акцентира, че законът би трябвало да се съблюдава от всички.

Курортът "Албена " регистрира растеж от 8 на 100 по отношение на предходната година, толкоз е и нарастването в "Константин и Елена ", а "Златни пясъци " е посрещнал с 4% повече туристи.

Според министъра на туризма, изпращаме сполучлив летен сезон, който бележи растеж на туристите 8%.

Значително нарастване има на посетителите от Англия, които са с 31% повече от предходната година. Повече са туристите и от Полша, Чехия, Германия, Унгария, Турция.

"България се постанова като разпознаваема дестинация, която предлага качество. Това не го споделям аз, бяхме осведомени на среща с водещи туроператори, които вършат доста детайлни разбори какво намират техните клиенти в дадена дестинация ", изясни Николина Ангелкова.

Тя уточни, че министерството създава разнообразни дестинации за винен и гурме туризъм, както и белнео и СПА направления, с цел да бъде по-цялостен туристическият ни артикул.

Ангелкова уточни, че страната ни ще бъде наградена с влиятелната премия "Сокол ", която се присъжда от Обединените арабски емирства за качеството, което предлага туристическата дестинация.

Николина Ангелкова не пожела да разяснява присъдата, която бе постановена на шведския екскурзиант, ритнал камериерка в "Слънчев бряг ".

"Личното ми мнение е, че санкцията е ниска. Ако такава е записана в закона, сигурно би трябвало да се създадат промени ", уточни тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР