Статистиката показва, че особено през последните години, предпочитанията на българите

...
Статистиката показва, че особено през последните години, предпочитанията на българите
Коментари Харесай

Само в България се предпочитат нови дизели

Статистиката демонстрира, че изключително през последните години, желанията на българите и на европейците по отношение на колите, постоянно се разминава по най-различни критерии. Последният подобен е обвързван с продажбата на нови коли и по-конкретно на дизелови такива.

Оказва се, че България е единственото страна в Европа, където растежът на нови дизелови коли е двуцифрено число. По-конкретно става дума за продажбите на нови коли през миналата 2021 година, като данните за продажбите са на Асоциацията на производителите на коли в Европа.

Според тази информация, през миналата година търсенето на дизелови коли в целия европейски съюз е намаляло с цели 31%. Не по този начин обаче стоят нещата в България, където, съгласно данните на ACEA, продажбата на нови дизелови коли се е нараснала с... цели 15 %.

Каква е повода? Първо, българите харесват дизеловите коли поради тяхната изгодност. Второ, у нас управляващите не лимитират по никакъв метод придвижването на дизелови коли (а на доста места в Европа, такива ограничавания към този момент съществуват).

И трето и най-основно - държавното управление не е въвело никакви бонуси за закупуване на по-екологични коли, каквито съществуват в съвсем всички европейски страни. Така още веднъж се връщаме на въпроса: Кога ще ги стигнем? Този път обаче става дума за европейците, включително гърци, румънци и така нататък

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР