Стартират предварителните изпити в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

...
Стартират предварителните изпити в Университета по хранителни технологии в Пловдив.
Коментари Харесай

УХТ приема документи на кандидат-студенти за първата предварителна сесия

Стартират предварителните изпити в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Желаещите да продължат образованието си във висшето учебно заведение могат да се възползват от първата кандидатстудентска сесия.
 
На 23-ти март online стартираме с изпита по Математика в 8 ч. От 10 ч. стартира пробата по Химия и запазване на околната среда, а от 12 ч. - по Биология, заяви функционалният декан доцент Десислава Вангелова. За 60 минути претендентите би трябвало да отговорят на 25 въпроса. Резултатите ще станат ясни незабавно. На идващия ден ще се организира пробата по непознат език, като претендентите имат опция да избират сред британски, съветски, немски или френски.
 
Заявленията за изпитите в първата кандидатстудентска сесия се подават до 22 март. От 25 март до 12 април се одобряват документите за втората, а конкурсните изпити са ориентирани за 13 и 14 април.
 
Богати са опциите за банкет на кандидат-студенти за образователната 2024/2025 година Те могат да се борят за място в УХТ с оценка от кандидатстудентските изпити, от матурите или от наложителния държавен изпит за придобиване на професионална подготовка в професионалните гимназии.
 
Шанс за влизане в университета дава и положителното показване на националния ученическия конкурс " Млади откриватели 2024 ". Той се провежда от УХТ, а в него тази година вземат участие над 70 тима от цялата страна. Заедно с проблеми от региона на изкуствения разсъдък и роботиката, акцент са  безотпадните технологии, предприемачеството, кръговата стопанска система и намаляването на въглеродния отпечатък в хранителната промишленост.
 
Заключителният стадий на състезанието " Млад откривател " е на 26 април. Тогава университетът отваря порти за още две основни събития - Ден на отворените порти и " Re: Baаzar ", проведен в партньорство с " Maina Town ", на който се подчертава върху значимостта на преработването, устойчивите практики и опазването на околната среда. За повече информация - https://uft-plovdiv.bg/.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР