Стартирането на програма за имейл маркетинг е едно от най-умните

...
Стартирането на програма за имейл маркетинг е едно от най-умните
Коментари Харесай

11 често срещани грешки в имейл маркетинга

Стартирането на стратегия за имейл маркетинг е едно от най-умните неща, които един бизнес може да направи. Повече от половината хора от планетата употребяват имейл, а 61% от потребителите избират да чуват от марките по имейл. Ето 11 постоянно срещани неточности в имейл маркетинга – пазете се от тях, с цел да извлечете цялостната изгода от имейла.
1. Несегментиране на бъдещата аудитория 
Най-ефективната тактика за възстановяване на резултатите от имейл е сегментирането на имейл лист. Това е съгласно 78% от търговците. Има смисъл, в случай че помислите за личната си входяща поща: не е ли по-вероятно да се ангажирате с имейл, който наподобява написан единствено за вас? Преди да изпратите различен имейл, анализирайте данните за клиентите и използвайте филтри като местонахождение, пол и привички за извършване на покупки, с цел да сегментирате бъдещата публика.
2. Нетестване на имейли 
Изпращането на имейл, без да го тествате, е като да купите скъпа дреха, без да я пробвате – толкоз доста неща могат да се объркат. Едно изображение може да не се зареди вярно, една от връзките може да е развалена и доста други вероятни капани. Малко неща са по-лоши от това да знаеш, че е направена неточност, която може да се избегне. Тествайте всеки имейл с вашия екип, с цел да се уверите, че нищо не е пропуснато.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР