Стартираме поредица от координационни срещи между ръководството на БСП и

...
Стартираме поредица от координационни срещи между ръководството на БСП и
Коментари Харесай

Деница Златева: Основен приоритет в работата на делегацията ни в ЕП остава приемането на България в Шенген

Стартираме поредност от координационни срещи сред управлението на Българска социалистическа партия и нашите представители в Екологичен потенциал, защото през идващите месеци предстоят да бъдат обсъждани чувствителни и значими тематики в европейските институции. По време на предизборната ни акция за Екологичен потенциал в детайли разписахме нашите цели и очертахме тези червени линии, които представителите ни в Екологичен потенциал няма да минават, както и националните ползи, които те ще пазят.
Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева по време на конференция на партията на „ Позитано 20”. По думите й по време на днешната среща са били обрисувани няколко целта в работата на делегацията. На първо място тя уточни идните разисквания по пакета „ Мобилност” и напомни, че през вчерашния ден е имало гласоподаване в Комисията по превоз на Екологичен потенциал. Златева посочи, че пакетът „ Мобилност” би трябвало да бъде пречупен през отбрана на българските превозвачи и работещите в бранша. Втората тематика – обвързвана с Брекзит и договарянията по излизане на Англия от Европейски Съюз - в частност следствията за българските жители, живеещи на територията на страната, при двата сюжета – без и със договорка за Англия.

„ Друга тематика е Бюджетът на Европейска комисия - 2021-2027 – ясно сме разписали, че ще настояваме за опазване на кохезионната политика, за опазване и увеличение на размера на средствата, които ще бъдат предоставени на България”, подчертава Златева. Тя разяснява и друга сензитивна тематика за България – промяната в областта на миграционната политика на Европейски Съюз. „ Още повече – заявките след срещата на Макрон и премиера Конти – липсва ни националната ни позиция. Надявам се, че българското държавно управление ще отбрани българския интерес по време на договарянията, свързани с промяната в Дъблинския регламент”, посочи зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Друг приоритет, който Златева очерта, бе новата Европейска прокуратура – след гласуването в КОРЕПЕР и избора на Лаура Кьовеши от Българска социалистическа партия чакат старт на дейно следствие на злоупотребите с европейски средства, което по думите на Златева е от голям интерес за българските жители.

„ Основен приоритет в работата на нашата делегация остава приемането ни в Шенген. Категорично не одобряваме смяна или лакатушене в позицията на премиера Борисов. Когато имаш национална цел и народен консенсус по тази цел – държавното управление е длъжно да я следва”, безапелационна бе Златева. Тя добави като приоритет и отпадането на механизма за съдействие и инспекция.

Петър Витанов: Посланията на държавното управление и премиера объркват общество и западните сътрудници.

„ С ИБ на Българска социалистическа партия установихме регулярно и дейно взаимоотношение, с цел да нямаме разминавания в позициите. Установихме разпоредбите, по които ще се открива координацията”. Това съобщи евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Витанов. Той сподели, че е уведомил членовете на ИБ за последните развития по пакета Мобилност. „ Това, което следва пред нас, и методите, по които бихме могли да повлияем на българските превозвачи, е определяне на по-компромисен общ метод и общ текст, който да стъпва на главните полезности на Европейски Съюз ", посочи Витанов. По мотив влизането на България в Шенген, той разяснява, че нееднозначните послания на държавното управление и министър- ръководителя объркват българското общество и западните сътрудници и не оказва помощ за решаването на тази предпочитана цел. „ Нашият блян е механизмът за съдействие и оценка да бъде трансформиран в общ отчет за върховенството на закона за всички страни членки, с цел да престане да е обект на нечиста сделка и инструмент за ръководство в Европейски Съюз.”, приключи Петър Витанов.

Цветелина Пенкова: Правителството оглушително мълчи вместо да пази правата на българите във Англия

" Темата за " Брекзит " е от голяма важност за всички европейски жители и всяка една от комисиите в Екологичен потенциал. В сряда беше призната резолюция, в която Екологичен потенциал показва своята позиция, че сме подготвени да подкрепим едно вероятно удължение на периода за овакантяване на Велокобритания. При изискване, че те спазят всички условия във връзка с финансовите отговорности към Европейски Съюз и държавното управление на страната изиска такова удължение ", сподели евродепутатът Цветелина Пенкова. Тя разяснява, че излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка ще докара до сериозен политически и стопански безпорядък, който визира и българите, живеещи на острова. " Към момента мълчанието на българското държавно управление е оглушително във връзка с това по какъв начин ще бъдат предпазени правата на българските жители там. Много други страни взеха съответни ограничения, увеличавайки представителите в посолствата си ", разяснява още Пенкова.

Евродепутатът приканва държавното управление да стартира да гледа по-сериозно на тази тематика. Тя добави, че след излизането на Англия от Европейски Съюз ще следим и спад от над 12% в бюджета на съюза и изрази вяра, че българските евродепутати ще се преборят да няма понижаване на средствата, които идват при нас по кохезионните и други фондове.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР