Стартиралият в Ню Йорк процес срещу експрезидента на САЩ Доналд

...
Стартиралият в Ню Йорк процес срещу експрезидента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

СНИМКИ Секси адвокатката на Тръмп, за която всички говорят - "арабската католичка" Алина Хаба

Стартиралият в Ню Йорк развой против експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е във фокуса на вниманието на западните медии.

" Не са доста ответниците, които биха се осмелили да нарекат съдията по делото им " анормален ", да призоват да бъде изхвърлен от служба и да отхвърлят желае против тях като " лов на вещици ". Не са доста подсъдимите, които са Доналд Тръмп ", отбелязва английският в. " Гардиън ", като добавя, че някогашният президент е запазил безмълвие в правосъдната зала и е направил бомбастичните си изказвания отвън нея.

Обвиненията против Тръмп са съществени. След тригодишно следствие основният прокурор Летиша Джеймс упрекна Тръмп и синовете му в " жестоко завишаване " на цената на притежаваните от тях парцели, с цел да си обезпечат заеми. Енгорън към този момент одобри тези причини в оповестеното си решение и спря бизнес лицензите на Тръмп, на процедура отнемайки им опцията да правят стопанска активност в Ню Йорк. Аргументите на юристите на Тръмп като че ли визираха напълно друг случай и напълно друг човек, отбелязва в. " Гардиън ".

Те обявиха, че той " е спечелил милиарди долари, изграждайки най-успешната империя за недвижими парцели в света ". Не е имало " несправедливи облаги и не е имало " случаи на непозволени загуби – исковете са предявени за " няколко кредитни покупко-продажби, като всички те са били сполучливи " и банките, които са отпускали заемите, са спечелили стотици милиони от покупко-продажбите, съгласно отбраната на Тръмп.

Адвокатката на Тръмп Алина Хаба стига до такава степен, че твърди, че Тръмп в действителност е занижил цената на парцелите си, прибавя английското издание.

Британският в. " Телеграф " концентрира материала си по тематиката върху личността на Хаба, като отбелязва, че тя е привлякла вниманието в правосъдната зала.

Ключовият член на правния екип на Тръмп носеше преносим компютър, изглеждащ като геймърски, с лого, което променяше цветовете си по време на съвещанието. Аргументите ѝ бяха също толкоз цветисти: тя съпостави недвижимите парцели на експрезидента с фамозната картина на Леонардо Мона Лиза, потвърждавайки, че те изцяло оправдават оценката, която им е била сложена от Тръмп и неговата организация.

" От известно време 39-годишната адвокатка е тясно обвързвана с някогашния президент, като Тръмп даже е участвал на рождения ѝ ден ", отбелязва в. " Телеграф ". Хаба се самоопределя като арабска католичка и е приключила политически науки. Родена е в Ню Джърси и няколко години работи за стилната компания " Марк Джейкъбс ", преди да приключи право. Придобива дееспособност през 2010 година, а през 2019 година се причислява към голф клуба на Тръмп в Бедминстър, намиращ се покрай юридическата компания, в която работи. Адвокатката се причислява към правния му екип през септември 2021 година

Хаба освен е юрист на Тръмп, само че върла поддръжничка на акцията му за преизбиране. Често посещава имението му Мар а Лаго, както и голф клуба на Тръмп в Бедминстър. На страницата си в " Инстаграм " тя се разказва като " основен консултант и юридически представител на " Спасете Америка ", " родолюбец " и " жена, благословена с необикновено семейство ", отбелязва в. " Телеграф ".

В този нов развой Тръмп не рискува да бъде изпратен в пандиза – на риск са изложени " перлите " на неговата империя за недвижими парцели, отбелязва френският в. " Фигаро ".

Сред тях е известният небостъргач " Тръмп " на Пето авеню в Ню Йорк. Тази постройка, в която той има първокласен мезонет, е един от най-знаковите му парцели. Там са снимани епизодите на сериала " Стажантът ", който го трансформира в национална звезда, и отново там той започва през 2015 година президентската си акция, спускайки се по ескалатора, напомня френското издание.

" Тръмп стартира делото си за машинация с нападки против прокурора и съдията ", гласи заглавието на в. " Ню Йорк таймс " във връзка процеса против някогашния президент, който е упрекнат, че е излъгал за притежаваните от него активи, с цел да получи преференциални условия по заеми. По време на почивката ответникът Доналд Тръмп се изправи пред телевизионните камери и прикани съдията докладчик Енгорън да бъде лишен от право да работи като правист. " Това е арбитър, който би трябвало да бъде отхвърлен от служба ", съобщи експрезидентът. " Това е арбитър, на който съгласно някои хора може да бъде повдигнато обвиняване за това, което прави ".

Доналд Тръмп се е явявал нееднократно в правосъдна зала през дългата си кариера на обществена фигура, само че множеството му правосъдни борби тази година бяха по наказателни каузи и той е изправен пред четири разнообразни обвинявания, отбелязва в. " Ню Йорк таймс ". Процесът в Ню Йорк обаче е друг: той е цивилен. Това значи, че вместо да открива виновността или невинността на Тръмп, делото би трябвало да дефинира отговорността му и вероятно да го глоби с заплащане на санкция за нанесени вреди. И вместо ориста му да бъде решена от правосъдни заседатели, тя ще зависи от съдията Артър Енгорън.

По създание решение по обвиняването, повдигнато от основния прокурор Летиша Джеймс, беше взето, откакто арбитър Енгорън постанови, че Тръмп и фамилният му бизнес са направили машинация, като са преувеличили цената на притежаваните активи. Но това решение се отнасяше единствено до едно от седемте обвинявания, като арбитър Енгорън реши, че за останалите шест би трябвало да се води правосъден развой. В резултат делото ще се концентрира върху изказванията за подправяне на бизнес документи, издаване на подправени финансови доклади, застрахователни измами и обвързваните с тях мошеничества. Резултатът от процеса ще дефинира наказването, което ще бъде наложено на Тръмп. Главният прокурор желае той да заплати неустойки от 250 млн. $ да му се забрани да прави бизнес в Ню Йорк.

Отново заради гражданския темперамент на делото Джеймс би трябвало да потвърди изказванията си посредством " превес на доказателствата " – по-нисък аршин от стандарта при углавен развой, където доказателствата би трябвало да са " оттатък рационално подозрение ", напомня американското издание. Освен това неналичието на правосъдни заседатели значи, че процесът ще протича бързо, а Джеймс ще може да приканва Тръмп и други лица да свидетелстват. В углавен развой те биха имали правото да откажат.

БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР