Стартира традиционната кампания „Зелени библиотеки“, една от емблематичните инициативи на

...
Стартира традиционната кампания „Зелени библиотеки“, една от емблематичните инициативи на
Коментари Харесай

Зелени библиотеки“ в парковете на София

Стартира обичайна акция „ Зелени библиотеки “, една от емблематичните начинания на Столична библиотека. Това е изобретателен формат за поощряване на четенето от най-ранна детска възраст и привличане на нови читателски публики.

Седмото издание на " Зелени библиотеки " в парковете на София стартира на 31 юли в Северен парк.

Тази година към досегашните известни софийски „ зелени дестинации “ са включени реновираният Западен парк и Зоологическата градина.

В акцията на Библиотеката на София вземат участие известни български поети, писатели, музиканти, актьори, художници, сътрудници са известни издателства, обществени институции, неправителствени и креативен сдружения.

Продължава и самодейността на „ Споделени книги “ – „ Вземи, прочети, върни “. Посетителите ще могат да оставят своя прочетена книга и да вземат ново забавно издание. Към шестте къщички за книги, ситуирани на знакови места на Витоша за акцията „ Зелени библиотеки “, ще бъде прибавена и нова, сложена в Зоопарка и заредена с атрактивни издания.

Посетителите на „ Зелени библиотеки “ ще имат опция да прегледат няколко тематични изложения.

В зоопарка на 15 август е изложбата от скъпи издания от фонда на Столична библиотека на тематика зоология, сред които една от най-уникалните и скъпи книги в света от 30 те години на XIX век - " Птиците на Америка " с внушителните размери - колкото половин човешки растеж, както и първият определител на птиците в България от 1909 година и библиофилски издания на учебници по зоология от средата на XIX век.

А на 29 август пред хижа „ Алеко “ на Витоша ще може да се прегледа изложбата „ Поздрав от София ", в която са показани старинни илюстровани литографски картички с емблематични гледки от столицата от края на XIX -началото на XX в.

Всички искащи ще могат да получат безвъзмездна читателска карта.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР