Стартира принудителното премахване на три незаконни постройки край брега на

...
Стартира принудителното премахване на три незаконни постройки край брега на
Коментари Харесай

Събарят незаконни постройки край язовир Искър

Стартира насилственото унищожаване на три противозаконни постройки край брега на язовир " Искър ", намиращи се на територията на държавното ловно стопанство " Искър " (Югозападно държавно дружество Директива за птиците Благоевград), оповестяват от Столична община.

До събарянето на постройките се стигна след решение на Върховния административен съд, с което бяха доказани издадените от основния проектант на София Здравко Здравков заповеди за унищожаване на противозаконни постройки. От Следствен отдел към окръжна прокуратура разясняват, че също по този начин е изминал периода, в който притежателят е имал опция непринудено и за своя сметка да отстрани обектите.

Със заповеди на основния проектант на София от 2021 година и 2022 година е разпоредено на " Био майнинг " АД - София и на Югозападно държавно дружество да отстранен противозаконните постройки. Това са стоманобетонови монолитни здания, построени без утвърдени капиталови планове и без издадено позволение за градеж. През 2023 година Върховен административен съд разпореди премахването на обектите, представляващи три постройки, изпълнени през 2020 година от " Био майнинг " АД в парцел, обществена държавна благосъстоятелност - Югозпадното държавното ловно стопанство.

Общинско сдружение прави дейностите по събарянето на обектите . Освен това Следствен отдел към окръжна прокуратура ще търси възобновяване на вложените в дейностите обществени средства по правосъден път.
 Събориха 14 противозаконни постройки в столичния кв.
Събориха 14 противозаконни постройки в столичния кв. " Малинова котловина "

Бараките са били построени с подръчни средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР