Стартира осмото издание на Националния конкурс Зелени Оскари, което отличава

...
Стартира осмото издание на Националния конкурс Зелени Оскари, което отличава
Коментари Харесай

Започва осмото издание на конкурса Зелени Оскари, което отличава най-зелените компании в България

Стартира осмото издание на Националния конкурс " Зелени Оскари ", което отличава най-зелените компании в българската стопанска система, с вложения в опазването на климата и околната среда. Над 500 са участниците в състезанието през годините обратно.

Да превърнеш грижата за околната среда в приоритет, дружно с облагата, да възпиташ бизнеса в отговорност към инвестицията и в ангажимент към екологията, да подтикват фирмите годишно да потвърждават своята зелена политика - това регистрират като принос уредниците на състезанието и участниците в журито през годините обратно, споделя Катя Димитрова, която е измежду оценителите на плановете:

" Докато при започване на състезанието по-скоро такива практики имаха огромните мултинационални компании, в последните години в действителност виждаме от ден на ден български участници или участници без значение от мащаба на тяхната активност, т.е. в действителност зелената концепция и устойчивите практики в тази посока към този момент намират място и при по-малки компании. Фактът, че тази концепция се популяризира и разпространява за мен е извънредно положителна за развиването на нашия пазар като цяло ".

Инициативата цели да насърчава " зелените вложения " на фирмите и по тази причина още в самото начало отхвърля концепцията за порицаваща премия.

Набирането на предложенията стартира. Компаниите аплайват със свои планове, посредством запълнен онлайн формуляр с 47 въпроса.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Наталия Ганчовска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР