Стартира моделна офанзива през настоящата 2024 година • Приходите от

...
Стартира моделна офанзива през настоящата 2024 година • Приходите от
Коментари Харесай

Volkswagen Лекотоварни автомобили увеличава приходите си от продажби, печалба и възвръщаемост на инвестициите през 2023 година

Стартира моделна атака през актуалната 2024 година

• Приходите от продажби бележат растеж до 15,3 милиарда евро, а размерът на оперативната облага доближава рекордна стойност от 873 милиона евро
• Възвръщаемостта на вложенията или оперативният марж на компанията отбелязва растеж до 5,7 % и е в заложения стратегически кулоар
• Богата и разнообразна гама от министър председатели през тази година - нов Transporter, нова California, обновяване на Multivan, Crafter и Caddy
• Световна премиера на ID. Buzz GTX1: най-мощният „ Bulli ” в историята на компанията
• Стратегически насоки към основаване на независима моделна фамилия SPACE, която да укрепи експертизата на марката в областта на лекотоварните транспортни средства
• Развитието на системите за самостоятелно придвижване напредва по проект – през тази година в Хамбург ще стартира програмата за тестово шофиране с клиенти
• Volkswagen Лекотоварни коли става част от Core brand group – „ шапката ” от основни компании с огромни индустриални размери в състава на Volkswagen Group, обединени за обезпечаване на взаимен напредък и доста повишение на цялостната успеваемост на петте всеобщи марки

За трета поредна година Volkswagen Лекотоварни коли усилва доста своята облага, достигайки рекордната стойност от 873 млн. евро (529 млн. евро през миналата година). На годишна база приходите от продажби се усилиха с повече от 30% до 15,3 милиарда евро (11,5 милиарда евро през миналата година). Благодарение на поредното използване на корпоративната тактика GRIP 2030 и свързаната с нея стратегия за повишение на успеваемостта Performance Programme, подразделението за лекотоварни транспортни средства на Volkswagen Group със седалище в Хановер реализира възвръщаемост на вложенията, респ. действен марж в размер на 5,7% (4,6% през предходния период) и продължава да се движи в границите на заложения стратегически кулоар. За актуалната година основният Изпълнителен шеф на Volkswagen Лекотоварни коли Карстен Интра разгласи впечатляваща моделна атака - международна премиера през 2024 година следва да отбележат новият Transporter и новата California, а съвсем всички останали модели в гамата ще бъдат актуализирани доста. В рамките на годишната конференция за медиите виновният за Продажби и Маркетинг член на Управителния съвет Ларс Краузе показа и новия ID. Buzz GTX като част от цифровата международна премиера на модела.

През 2023 година дилърите на Volkswagen Лекотоварни коли са предали към клиенти общо 409 400 автомобила – размер на продажбите, който отбелязва нарастване в размер на към 25% спрямо миналата година. Още по- значимо е, че това позитивно развиване се отнася в идентична степен за всички модели на Volkswagen Лекотоварни коли и за всички райони, в които е показана марката. Като цяло размерът на продажбите на транспортни средства с електрическо задвижване е четири пъти по-голям от този през миналата година – общо 29 300 предадени към клиенти автомобила, които към този момент образуват дял от 7,1% на напълно захранваните от акумулаторни акумулатори електрически модели BEV (battery-electric vehicle) в общото число на продажбите в гамата.

Рекордни равнища на приходите от продажби, оперативната облага, възвръщаемостта на вложенията и паричния поток
Стабилният финансов резултат с растеж на приходите от продажби, оперативната облага и оперативния марж е действително отражение на изключителния интерес на клиентите на марката към моделната гама на Volkswagen Лекотоварни коли.

Наред с това, позитивните резултати свидетелстват и за сериозното влияние на нарасналата дисциплинираност във връзка с разноските, която от няколко години е съществена цел на Volkswagen Лекотоварни коли като част от корпоративната тактика GRIP 2030 и свързаната с нея стратегия за повишение на успеваемостта Performance Programme. Според виновния за финансите и осведомителните технологии член на Управителния съвет Михаел Обровски, чистият паричен поток също е измежду извънредно значимите съществени индикатори за представянето на компанията - " След минус в размер на 259 млн. евро през 2022 година, ние успяхме да приключим миналата година с позитивен чист паричен поток от 683 млн. евро. Това беше чудесно и доста значимо достижение за целия ни екип! "

Финансовият резултат за 2023 година дава на марката от Хановер нужната финансова независимост за реализиране на моделната атака през 2024 година, както и за трансформацията и обновяването на екипите и индустриалните мощности. " Така ние развиваме Volkswagen Лекотоварни коли поредно по пътя на превръщането на марката в снабдител на устойчива подвижност за бъдещето ", обобщава Обровски.

Старт на моделната атака през 2024 година даде международната премиера на ID. Buzz GTX
Въз основа на стратегическите насоки, обрисувани през миналата година, както и на настоящите бизнес индикатори, основният Изпълнителен шеф на Volkswagen Лекотоварни коли Карстен Интра показа, че през 2024 година следва внушителна моделна атака - " Почти всички модели в нашата гамата ще бъдат или нови, или ще бъдат видимо актуализирани и усъвършенствани. "

Новият Transporter ще означи своята премиера на транспортното ревю IAA в Хановер през есента. Бизнес клиентите могат да чакат по-голям товарен потенциал, нараснала товароносимост и прикачен товар, както и доста богата гама от задвижващи системи, измежду които версии с турбодизелови мотори, plug-in хибридно и напълно електрическо и задвижване. " ID. Buzz, Multivan и новият Transporter са най-иновативното трио в историята на „ Bulli ” ", показва Интра.

След като основаният на настоящия Multivan концептуален модел California CONCEPT към този момент провокира вълнението на публиката със своята премиера през 2023 година, през 2024 ще станем очевидци и на международния пазарен дебют на серийната версия на кемпера. Със своята разграничена на три зони настройка на интериора и две плъзгащи се порти той основава по-просторно изцяло чувство, а измежду гамата от задвижвания на California за първи път ще участва и plug-in хибриден вид.

През 2024 година Multivan ще бъде показан и във версия с двойно предаване 4MOTION с новаторска plug-in хибридна система за задвижване - до момента в който предният мост се задвижва от мотора с вътрешно горене, на задния се употребява електромотор. По този метод се обезпечава опция за по-интелигентно и по- дейно използване задвижване на всички колела.

Предварителните продажби на Crafter ще започват в Германия през първата половина на 2024 година. Впечатление при този модел прави напълно новото оформление на арматурното табло и многочислените потребни системи за асистенция - от функционалността за спешно прекъсване при заплаха от конфликт с идващ в насрещното платно автомобил при маневра за ляв завой (Oncoming vehicle braking when turning) и автоматизирано спешно прекъсване (Autonomous Emergency Braking) до системата за асистенция за поддържане на лентата за придвижване (Lane Assist) и асистенцията при промяна на лентата за придвижване Side Assist. Много от тези нови системи към този момент ще бъдат част от серийното съоръжение на новия Crafter.

За Caddy електрическата епоха стартира през 2024 година. Моделът ще се предлага като plug-in хибриден вид на задвижване с композиция от 1,5-литров бензинов мотор и електродвигател, както и бързозарядна функционалност на акумулаторната батерия. Всички разновидности на Caddy ще бъдат актуализирани доста с нови цифрови показания на арматурното табло и редица интелигентни асистиращи системи.

В рамките на годишната конференция за медиите виновният за Продажби и Маркетинг член на Управителния съвет Ларс Краузе показа и най-новия член на ID. фамилията в лицето на ID. Buzz GTX. С мощността си от 250 кВт (340 к.с.), това е най-мощната серийно създавана версия на „ Bulli ” за всички времена.

Системата 4MOTION обезпечава задвижване на всички колела с ситуирани на предния и задния мост тягови електродвигатели. ID. Buzz GTX ще бъде разполагаем на клиентите в две версии - със общоприетоо междуосие и нова акумулаторна батерия с чист потенциал 79 кВтч (брутното енергийно наличие е 84 кВтч), както и с удължено междуосие в композиция с нова акумулаторна батерия с чист потенциал 86 кВтч (91 кВтч бруто).

Моделната фамилия SPACE ще укрепи експертизата на марката в областта на лекотоварните транспортни средства
По отношение на проектите оттатък актуалното десетилетие, Карстен Интра насочи вниманието върху развиването на моделната фамилия SPACE. Тя ще употребява софтуерната основа на платформата SSP Group, върху която Volkswagen Лекотоварни коли ще създаде независима гама от лекотоварни и пътнически транспортни средства в сегментите B и C. „ Първият нов модел в новата SPACE фамилия ще бъде Crafter с напълно електрическо задвижване, чието излизане от поточната линия се възнамерява за 2028 година. Всички останали представители на тази моделна фамилия без изключение също ще бъдат напълно електрически транспортни средства, ” уточни основният Изпълнителен шеф на Volkswagen Лекотоварни коли. В бъдеще моделите SPACE ще се създават и в трите завода на Volkswagen Лекотоварни коли в Германия и Полша и по този начин ще подсигуряват ефикасното потребление на потенциала на индустриалните мощности.

Разработката на системите за самостоятелно придвижване се движи по график
Темата за самостоятелното придвижване в действителност визира директно бъдещето на подвижността.
В рамките на Volkswagen Group, Volkswagen Лекотоварни коли дава отговор за създаването и внедряването на решенията в областите MaaS (Mobility as a Service) и TaaS (Transport as a Service) – перспективни услуги в региона на подвижността и превоза. Тестовете с предсерийния модел ID. Buzz с функционалности за самостоятелно придвижване в Мюнхен, Остин (Тексас) и Хамбург се движат по проект, а за актуалната година Карстен Интра разгласи и програмата за тестово шофиране с действителни клиенти, която ще започва при доставчика на услуги за подвижност MOIA в Хамбург.

Програмата „ Top 10 ” през 2024 година
Както и през миналата година, Volkswagen Лекотоварни коли извършва най-важните стратегически задания през 2024 година като част от програмата „ Top 10 ”, първостепенно място в която заема гарантирането на оптималната успеваемост. На фона на изключително предизвикателната в международен мащаб конкурентна среда и по-бавното от предстоящото развиване на електрическата подвижност, изключително в Европа, основният Изпълнителен шеф Карстен Интра акцентира значимостта на този детайл от програмата по този начин - „ Ще продължим с устойчивото възстановяване на структурата на разноските. Вече постигнахме значителен прогрес в тази област и в този момент е значимо да не отстъпваме от наложеното движение. В това отношение доста потребно за нас ще бъде и засиленото съдействие в границите на Core brand group. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР