Стартира кандидатстването по Програма за ползване на хуманитарна помощ за

...
Стартира кандидатстването по Програма за ползване на хуманитарна помощ за
Коментари Харесай

Стартира кандидатстването по програмата за хуманитарна помощ за бежанци от Украйна


Стартира кандидатстването по Програма за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна за втори регистриран интервал от 01.04. - 30.04.2022 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Програмата цели подкрепяне на предприятия и лица, които упражняват активност в категоризирани и регистрирани места за настаняване по смисъла на Закона за туризма, вписани в Националния туристически указател (НТР), както и бюджетни организации и лица, които стопанисват обекти, вписани в Регистъра на местата за заслон и предоставящи услуга по настаняване и изхранване на лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Република Украйна.

Разселените лица от Украйна, обхванати от краткотрайната протекция, въведена в деяние от Европейски Съюз и предоставена в Република България по Закона за убежището и бежанците, в това число и лицата под 18 години, имат право на филантропична помощ за настаняване и изхранване в места за настаняване, вписани в Националния туристически указател или в основания за задачите на осъществяването на програмата Регистър за места за заслон, в общ размер на 43,60 лева (четиридесет и три лв. и шестдесет стотинки) с включително Данък добавена стойност (при Данък добавена стойност в размер на 9%-на ставка) на едно лице за нощувка и храноден (закуска, обяд и вечеря), в това число туристически налог и превозване, когато е осъществено. Разходите за Данък добавена стойност са за сметка на програмата.

Средствата се изплащат ежемесечно от бюджета на Министерството на туризма след утвърждение от Министерския съвет, по предложение на министъра на туризма на база на в действителност осъществени разноски.

Заявленията за погашение на средствата се подават по електронен път посредством Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ) от 10:00 часа на 01.05.2022 година до 16:30 часа на 05.05.2022 година за отчетния интервал от 01.04.2022 година до 30.04.2022 година

Повече за отворената стратегия за кандидатстване вижте
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР