Стартира кампания с редица обществени инициативиПоредица от осезаеми промени и

...
Стартира кампания с редица обществени инициативиПоредица от осезаеми промени и
Коментари Харесай

Александър Сано ще журира фотоконкурс Преоткрий Русе - градът на първите неща

Стартира акция с редица публични начинания

Поредица от осезаеми промени и действия за локалните общности, реализирани в Русе, са разгърнати като част от взаимна самодейност на Община Русе и Европейския съюз

През последните години в Русе са осъществени доста промени - от обновяването на центъра на града (улица "Александровска " от площад „ Свобода “ до площад "Батенберг ") до по-скорошното озеленяване на публичните зони за отдих край река Дунав, обновяването на детските площадки и централното градско осветяване, припомниха от общината.

Те са направени с поддръжката на Община Русе и Европейския съюз и се показват на вниманието на жителите по време на едномесечна осведомителна акция под мотото "Преоткрий Русе - градът на първите неща ". Кампанията ще продължи до 30 май. Тя е част от взаимната информационна самодейност "Европа в моя район ", която показва дейностите на Европейския съюз за районите в цяла Европа.

Инвестициите в реконструкцията и рехабилитацията на пешеходните зони в централната градска част, обновяването на зелените площи, построяването на детски и спортни площадки, както и на велоалеи, са на стойност над 20 млн. лева Образователната инфраструктура е ремонтирана и санирана, построени са спортни площадки, а прилежащите дворове са озеленени. Реализацията им е част от повсеместен, интегриран метод на градско възобновяване и развиване, сплотяващ всички обекти в единно архитектурно-пространствено, тематично и ландшафтно решение.

Участващите районни и европейски сътрудници ще показват по-подробно тези достижения по време на конференция на 9 май (Деня на Европа) на площад Батенберг в 10 ч.

На русенци са препоръчани и редица публични начинания:

Фотоконкурс "Преоткрий Русе “*, който има за цел да притегли вниманието към обновените централни елементи на града. Трима участници с най-хубавите фотоси ще бъдат наградени с професионална фамилна фотосесия, както и с две фамилни вечери. Конкурсът е подсилен от известния артист и музикант Александър Сано, който ще бъде член на журито.

„ Като човек, прекарал огромна част от живота си в Русе, се усещам благополучен и горделив да виждам обичания си град да се развива. Но с цел да бъде по-осезаема смяната, е значимо всеки един от нас да я усети и да стане част от нея. Точно поради това приканвам всички да се включат в състезанието и да покажат по какъв начин те виждат Русе и за какво нашият дунавски град е толкоз специфичен “, разяснява Александър Сано.

Образователна игра стартира на 9 май по случай Деня на Европа с присъединяване на локалния инфлуенсър Мирослав Митев и възпитаници от главното учебно заведение "Любен Каравелов ", финансирано от Европейския Съюз. „ Преоткрий Русе: Играта “ се състои от 8 загадки, скрити по маршрут от градски забележителности. До края на юни всяко дете и неговото семейство ще могат да се включат в търсенето на съкровищата на Русе, като сканират QR код и намерят отговорите на занимателни въпроси.

За „ Европа в моя район “:

„ Европа в моя район “ е взаимно основана информационна самодейност, която има за цел да показа дейностите на Европейския съюз за районите в цяла Европа. Заедно с районите сътрудници и финансираните от Европейски Съюз планове, Европейската комисия основава принадлежности и благоприятни условия за разговор с жителите и ги среща с достиженията на плановете наоколо до тях, с помощта на напъните за взаимно финансиране от страна на Европейски Съюз и районите.

„ Европа в моя район “ е и опция за създаване на партньорства сред районите за осъществяване на районни акции с локална устременост, предлагащи развлекателни действия наоколо до известни места, които са част от районната еднаквост. Специално внимание се отделя и на дейностите, в които вземат участие възпитаници.

От 2021 до 2023 година близо 40 сходни плана ще бъдат проведени в 8 целеви страни: България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия и Румъния.

Повече информация на:

https://ес.europa.eu/regional_policy/bg/policy/communication/euinmyregion/regional_campaigns?r=BG01
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР