Стартъпът за разработване на технологични иновации с изкуствен интелект –

...
Стартъпът за разработване на технологични иновации с изкуствен интелект –
Коментари Харесай

AI Pin е тук: Устройството, което превръща човешката длан в тъчскрийн

Стартъпът за създаване на софтуерни нововъведения с изкуствен интелект – Humane, показа публично първия си артикул.

AI Pin съставлява устройство с размерите на значка, което може да се носи на ревера.

Проектиран е да размени смарт телефоните, като разрешава на потребителя да прави позвънявания, да изпраща текстови известия и да търси информация посредством гласови команди.

Разполага и с лазерен екран, който трансформира дланта ви в мини екран, който може да демонстрира часа, датата или какво има наоколо до местоположението, в която сте, изяснява  CNBC.

Цената му е 699 $, а поръчки ще стартират да се одобряват от 16 ноември.



Humane е учреден от някогашните дизайнери на Apple Имран Чаудри и Бетани Бонджорно.

Във видеоклипа за формалното показване на първия си артикул, двамата демонстрираха някои от функционалностите на устройството и разискаха технологията, която се зарежда от Qualcomm (Qualcomm Ventures също е вложител.)

AI Pin има вграден високоговорител и камера, а при включването на тези функционалности се появява светлинен сигнал. След основаване на фотография или видеоклип, те могат да бъдат прегледани в уеб приложението на Humane.

Устройството може да превежда директни диалози от испански на британски и назад в действително време.

Потребителите имат достъп до услугите на изкуствения разсъдък от интернет, а не от изтеглени приложения. Microsoft, Гугъл, OpenAI и други компании дават услуги за изкуствен интелект, заяви компанията. Клиентите могат да изискат да " пуснат песни от известни кино продукции " или да зададат информация, като отговорите се дават от огромни езикови модели. Достъпът до музика изисква абонамент за Tidal.

Асистентът на устройството може също по този начин да заключи дневния календар на потребителя, получените известия или данни за здравето или хранителния му режим, като да вземем за пример количеството протеин, което съдържат шепа бадеми.

В допълнение към първичната цена на устройството, клиентите ще би трябвало да заплащат 24 $ месечен абонамент за данни на T-Mobile, заяви компанията. За разлика от смартчасовниците, AI Pin не е привързан със смарт телефона ви.

През март тази година Humane разгласи кръг на финансиране от 100 млн. $ от Microsoft, поделение за рискови вложения на LG и Tiger Global. Общо компанията е набрала над 200 млн. $, като принос за това имат основният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман и на Salesforce Марк Бениоф, добавя CNBC.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР