Стартъп за огнестрелни оръжия представи своя подход към биометрично базираната

...
Стартъп за огнестрелни оръжия представи своя подход към биометрично базираната
Коментари Харесай

Новият Smart Gun на Biofire използва биометрични данни като защитен механизъм

Стартъп за огнестрелни оръжия показа своя метод към биометрично основаната сигурност на оръжията. Запознайте се с Biofire Smart Gun. Оръжието употребява авансово програмирани биометрични данни, с цел да разпознава потребителите, като подсигурява, че единствено разпознатите от притежателя могат да го ръководят. 

Продуктът предотвратява трагични сюжети и инцидентни произшествия, включващи деца, нарушители или други нежелани консуматори.

Базираната в Колорадо компания за сигурност и технологии Biofire твърди, че нейният образован револвер постоянно е в „ заключено “ положение, предотвратявайки неоторизирана приложимост, откакто напусне ръцете на разпознат консуматор. 

В същото време действа идентично с елементарен 9mm Luger.

Веднъж прибавен към потребителския лист на оръжието, Guardian Biometric Engine на револвера неотложно разпознава потребителите с интегриран пръстов отпечатък и 3D различаване на лица. 

Биометричната машина на Guardian може да разпознае до петима консуматори.

Тези, които не утвърждават използването на интелигентно оръжие, постоянно се опълчват на такива технологии за сигурност. Твърдят, че спомагателните ограничения за сигурност могат да понижат евентуалната надеждност на оръжието, когато има значение. 

Те може да не са безусловно в неточност, макар сполучливото стартиране на Biofire. 

Прототипът на Biofire не съумя да стреля два пъти по време на проява онлайн пред Reuters, което провокира опасения по отношение на надеждността. Основателят Кай Клопфер увери наблюдаващите, че дизайнерите са тествали подробно биометричната система и грешките се дължат на механични проблеми, а не на биометричната система за сигурност.

Технологията може да наподобява като нещо от научнофантастичен или шпионски филм. 

Използването на биометрични данни и сходни механизми за идентификация на потребителите за обезпечаване на функционалността на оръжията обаче е всичко друго, само че не и ново.

Armatix iP1, показан в средата на 2010 година, употребява механизъм за сигурност, основан на RFID.

Той разреши на оръжието да действа единствено за консуматори, носещи съпътстващия системата RFID часовник. Производителят го популяризира като една от най-сигурните системи за огнестрелно оръжие.

За страдание, хакерите пробиха отбраната на iP1, доказвайки, че системата е несигурна. И то доста скоро след стартирането. Няколко други компании от този момент се включиха в конкуренцията за даване на сигурна, функционална умна оръжейна система на пазара в Съединени американски щати, само че нито една не беше сполучлива. 

Успешното стартиране на Biofire цели да преобърне неприятната наклонност.

Biofire стартира да приема поръчки, позволявайки на евентуалните притежатели да изградят и конфигурират своя пакет Smart Gun. Купувачите могат да избират от един от трите модела: $2999 Founder’s Edition, $1899 Launch Edition или $1499 базов Smart Gun. 

Всеки модел предлага неповторими персонализации, в това число избор на цвят за главния полимер, спусъка и освобождението на пълнителя, опция за настройване за стрелци с лява или дясна ръка и даже опция за основаване на персонализиран сериен номер.

Страницата на Biofire споделя, че моделите Founders Edition към този момент са разпродадени. Трябва да бъдат доставени до 4-то тримесечие на 2023 година Другите модели са налични и ще стартират да се доставят при започване на 2024 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР