Старт на присъединяването на Република Северна Македония към ЕС не

...
Старт на присъединяването на Република Северна Македония към ЕС не
Коментари Харесай

Нинова: Присъединяване на РСМ към ЕС не може да има, без зачитане на българския национален интерес

Старт на присъединението на Република Северна Македония към Европейски Съюз не може да има, без ценене на българския народен интерес, на българската история, без преустановяване на езика на омразата и дискриминационното отношение към българите в Република Северна Македония (РСМ).

Това разяснява пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът Корнелия Нинова, която взе участие в днешния блицконтрол, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нинова съобщи, че удостоверява досегашната позиция на левицата във връзка с участието на РСМ в Европейски Съюз, като се базира освен на позиция на левицата, само че и на съдружното съглашение за сформиране на държавното управление, където, по думите й, било записано: " опазване единната позиция на България по повод присъединението на Република Северна Македония към Европейски Съюз ". Ние сме съдружно уважителни и възпитани - това, което сме подписали, това поддържаме, настрана от това партийната ни позиция е безапелационна и ясна, уточни Нинова.

На въпрос дали България въпреки всичко изнасяла оръжие към Украйна през полско-украинската граница, Нинова съобщи: " Ние не изнасяме оръжие за Украйна ". Тя сподели, че е извънредно нездравословно всеки ден да се постанова да опровергава подправени вести.

За измененията, които се оферират в закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, Нинова изясни, че промените са свързани с хармонизиране с условията на европейски наставления.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР