Старт на кампанията „Българската Коледа” даде от Университетската болница в

...
Старт на кампанията „Българската Коледа” даде от Университетската болница в
Коментари Харесай

Президентът даде начало на 16-ата „Българска Коледа”

Старт на акцията „ Българската Коледа” даде от Университетската болница в Стара Загора президентът Румен Радев. Над 2 милиона и 600 хиляди лв. бяха събрани за децата, които се нуждаят от рехабилитация и лекуване предходната зима.
„ Българската Коледа “ събра над 2,4 млн. лв. Кампания 2017/2018 насочва своите старания да помогне в грижата за продължителното лекуване и дейната рехабилитация
Теодор Колев е едно от децата, до които е достигнала „ Българската Коледа”. Момченцето страда от двустранна невросензорна загуба на слуха.

За да може да чува с апаратче, Теди е минал през две интервенции. А с цел да може да приказва би трябвало да посещава ежедневно логопед. Цената на 20-минутен сеанс е 40 лв.. И тук се намесва „ Българската Коледа”.

„ Отпуснаха 1200 лв., от които 1/3 отидоха за възобновяване на остарелия уред + а другите всичките отидоха за рехабилитация слухово-речева с логопед, от което съм доста доволна”, споделя майката Мария Койчева.

16-тото издание на „ Българската Коледа” тази година ще подкрепи децата с тежки увреждания и болести. А на Рождество bTV ще излъчи огромният благотворителен концерт на акцията.

„ Резултатите от новите медицински технологии и способи стават все по-добри. Но има редица болести, където това е незадоволително. Трябва едно дълготрайно лекуване, където би трябвало обществена поддръжка на децата с тежки болести и увреждания”, съобщи президентът Румен Радев.

„ Подкрепяме акцията, без значение дали излъчваме концерта или не, тъй като тя работи, тя оказва помощ на хора в потребност, тя оказва помощ на фамилиите, тя оказва помощ на лекарите да свършат своята работа”, означи Венелин Петков – шеф на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт” в bTV.

Всеки може да сътвори коледно знамение. Достатъчно е да изпрати Европейски Съюз ЕМ Европейски Съюз на къс номер 1117 или да позвъни на телефон 0900 1117.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР