Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри похвали изключителното представяне в

...
Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри похвали изключителното представяне в
Коментари Харесай

Алегри: Момчетата бяха страхотни, мачове се печелят и с добра защита

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри похвали " изключителното показване в отбрана " на тима в дуела с Фиорентина, извоюван с 1:0 в 11-ия кръг на италианската Серия А.

Гостите от Торино завоюваха след попадение на 20-годишния Фабио Мирети още в десетата минута на срещата, което на процедура бе и единствената голова опаснот, която футболистите на Ювентус проведоха до края мача, оставяйки единствено с 30% притежание на топката и спасявайки се след 25 удара към вратата, отправени от противника.

" Срещу Фиорентина постоянно е комплицирано да се играе, защото те нападат, движат се добре, само че момчетата се оправиха чудесно ", разяснява Алегри пред DAZN.

" Ние отбелязахме гол, имахме повече усложнения през първото полувреме, а през второто на Войчех Шчесни не му се наложи да прави нито едно избавяне, макар всички центрирания. Съжаленията ни са за това, че не успяхме да осъществяваме евентуалните си контраатаки, когато получавахме отворени пространства ", продължи наставникът на Ювентус.

" Мачовете могат да бъдат печелени и с доста компликации, само че добра отбрана. Фиорентина изигра добър мач, само че ние се защитавахме извънредно добре в наказателното поле. Щастлив съм за Фабио, защото той от време на време получава рецензии за представянето си, когато би трябвало да имаме самообладание към младите футболисти да съзреят и да им оказваме помощ, макар грешките ", добави Масимилиано Алегри.

Победата остави Ювентус на второ място във краткотрайното класиране с 26 точки, на две зад водача Интер, който има 28 в актива си.

Въпреки идното на 26 ноември дерби точно против Интер, Алегри още веднъж настоя, че купата не е тематика в тима му.

" Трябва постоянно да гледаме напред, само че това не значи купата. Интер, Милан и Наполи имат по-добри сформира, те са по-консолидирани, до момента в който ние още построяваме отбор от някои млади и неопитни играчи. Мачът против Интер не значи нищо. Сезонът е доста дълъг, а ние би трябвало да работим върху слабостите си. Интер се гради от години, с цел да завоюва купата. Преди това имаме дуел с Каляри, които завоюваха три следващи победи ", сподели още старши треньорът на Ювентус.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Кремена Младенова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР