Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович говори по актуални теми,

...
Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович говори по актуални теми,
Коментари Харесай

Бруно Акрапович: Това е знак от съдбата е, че пристигнах в ЦСКА

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович приказва по настоящи тематики, свързани с " аления " клуб. Босненският експерт заяви пред сътрудниците от " Блиц " къде е посрещнал Коледа и къде ще бъде на Нова година. Бруно приказва за обстановката при " алените ", задачите, които ще преследва, за идната селекция и за връзките си с халфа Юнус Санкаре.

-Г-н Акрапович, добър ден! Къде ви откриваме сега и къде посрещнахте Коледа?
-Здравейте! Намирам се в Германия при сина ми. Посрещнахме Коледа. Бяхме се събрали в стеснен фамилен кръг. Тук ограниченията, свързани с пандемията поради ковид, са извънредно строги. Почти никой няма да срещнеш по улиците. Хората са по домовете си, а след 21 часа дори е неразрешено да се излиза. Има въодушевление, щастливи сме, че сме дружно, само че не е както предните години. Надявам се всичко това да отшуми и скоро още веднъж всички по света да заживеем естествен живот. Но сега няма как…

-А за Нова година къде ще бъдете?
-Прибирам се в България, тъй като имам работа, обвързвана с ЦСКА.

-Е, нали е празник?! Нова година.
-Така е, по този начин е, само че аз имам неизбежни задания. Няма по какъв начин да ги отложа. Да, вечерта на 31 декември против 1 януари ще се съберем, с цел да посрещнем новата 2021 година, само че напълно малко и непретенциозно. През останалото време – работа, работа и отново работа. Знаете, че няколко дни по-късно започваме зимна подготовка, която, нека всички момчета са здрави, би трябвало да изкараме повече от добре. Трябва да се подготвим на висота за пролетния дял на шампионата.

-Много огромен % от почитателите на ЦСКА ви имат вяра, че ще върнете славата на тима. Какво ще им отговорите?
-Първо желая да им благопожелавам Коледа и им поисквам прелестно посрещане на 2021 година. Нека Новата година им донесе доста здраве и победи с обичания им тим. Аз им давам обещание, че ще направя всичко допустимо, с цел да сбъдна фантазиите им. Но не мога да подсигурявам нищо на 100 %. Просто това не е в стила ми. Знам, че последователите на ЦСКА желаят трофеи, купи, зажаднели са за тях. Аз и тимът също желаеме и ще преследваме както първото място, по този начин и Купата на България.

-Изоставате обаче на 6 точки от Лудогорец?
-Да, изоставаме, само че в ЦСКА никой не се предава!

-Каква е ситуацията в тима след края на есенния полусезон?
-Най-хубавото е, че завършихме годината с победа над Левски. Така че – въодушевление има. Но най-важното за мен е, че има ред и дисциплинираност. Аз държа много на тези два съставния елемент.

-Като споменахте ред и дисциплинираност – какво става със ядосания Санкаре? Какви са връзките ви?
-Санкаре е доста добър футболист. Ето, ще ви кажа по какъв начин позволих проблемите с него, в случай че въобще може да се каже, че е имало някакви огромни проблеми. Няма смисъл да му се карам, да не е малко дете. Просто двамата се разбрахме следното. Следващия път, когато го сменя от игра и той е неудовлетворен, да напуща терена от другата страна на игрището. От отсрещния тъч или от една от двете порти. За да нямаме досег, с цел да не избухва (смее се).

-Наистина ли?
- Да.

-Феновете се интересуват дали ще има нови попълнения. Даже върви слух, че двама към този момент са подписали с ЦСКА?
-Не, не. Никой към момента не е подписал. Няма такова нещо. Знаете ли, в случай че не вземем нови попълнения и запазим този състав, който имаме, аз отново ще съм удовлетворен, тъй като в ЦСКА има доста положителни футболисти. Но в действителност не е изключено да се подсилим на някои постове. Нека почитателите имат самообладание.

-Диниш Алмейда в ЦСКА?
-Вижте, напълно съществено ви споделям – Диниш е отличен футболист, само че никой от ЦСКА не е влизал в контакт с него, с цел да го притеглим в този момент през зимата. Четох едно изявление на спортния шеф на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов пред вашата медия. Той сподели, че Диниш има контракт и коства пари. Окей, по този начин е, само че ние не сме търсили Алмейда, който аз безпределно почитам.

-А в случай че се стигне до продажбата на Али Соу и Валентин Антов…
-Ако се стигне, ще реагираме незабавно. Бъдете сигурни в това. Но към този момент те са футболисти на ЦСКА.

-8 е обичаната ви цифра, а 8 е обичаната цифра на Христо Стоичков...
-(Смее се). Да, да. Ето, това е знак на ориста може би, че дойдох в ЦСКА. Защото, като кажеш по света България и номер 8, всички възкликват: Христо Стоичков. С осми номер на гърба Ицо направи чудеса в ЦСКА, в Барса, в България и по света. Особено на международното състезание в Щатите. Аз се влюбих в осмицата, казвал съм го към този момент на вашата медия преди две години, поради датата 8.08.1988 година. Тогава, на този ден, за първи път заиграх в Германия. Осмицата ми носи шанс и е обичаната ми цифра.

-Феновете на Локомотив (Пловдив) не останаха по никакъв начин удовлетворени от напускането ви, което беше в действителност изненадващо и сензационно.
-Аз желая да им благопожелавам и на тях Коледа и да им пожелая радостно посрещане на Нова година. Разумните хора ще ме схванат. Постигнах задоволително в Локомотив и беше време да се развъртвам. Какво по-хубаво за мен от това да стана треньор на най-титулувания тим в България за всички времена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР