Старши треньорът на Спортист Георги Чиликов говори пред клубния сайт

...
Старши треньорът на Спортист Георги Чиликов говори пред клубния сайт
Коментари Харесай

Георги Чиликов: Спортист показва израстване, почти никой не ни е надигравал

Старши треньорът на Спортист Георги Чиликов приказва пред клубния уебсайт след двете следващи победи, които тимът завоюва във Втора лига. В неделя „ шоколадите “ надиграха Бдин Видин, а преди този момент реализираха и триумф в Бургас против Черноморец.

Г-н Чиликов, Спортист реализира две следващи победи и стартира да се стабилизира във Втора лига. Как ще коментирате последните мачове?

От анализът, който направихме за последните 3 месеца, мога да каже, че напоследък играем най-стойностния футбол и резултатите се усъвършенстваха по няколко аргументи. В първите месеци бе мъчно да сглобим състав, подготовка не беше добра, изрично се виждаше това. Младостта на тима и самостоятелните неточности (и моите неточности в търсенето на най-благоприятен състав и тактика) ни костваха доста точки и в случай че ги имахме щяхме да сме доста по-спокойни. В последния месец тимът се подвигна както във физическо отношение, по този начин и тактически – изглеждаме много по-добре. Това е единствено началото. Лесен мач във Втора лига няма. Тук е мястото да похваля всички сътрудници, които работят в тимовете е и във всеки един отбор си проличава нечий почерк и е причина за толкоз равностойни мачове. Общо взето ние не сме надиграни от никой, само че самостоятелните неточности, грешките на растежа ни костваха доста точки. Радвам се за момчетата, тъй като огромна част от тях пребориха тази неумелост и в този момент наподобяват доста по-добре.

За кой мач съжалявате най-вече?

Съжалявам за мачовете, в които заслужавахме точки, само че не ги постигнахме. Срещу Септември ни победиха в 96-ата минута. Там заслужавахме точка против един най-стойностните тимове. За мача с Марек, в който не прави чест на съдиите за анулирания гол. Цяла България го видя. Надявам се това да е човешка неточност. Тя се прости. Там заслужавахме повече. Генерално мога да кажа, че нито един тим, като се изключи Септември и Струмска популярност в едно полувреме, не ни е надиграл тотално. Израстването обаче е реалност. Надявам се да продължим. Няма да е елементарно, знам, че ни би трябвало укрепване, в случай че желаеме да растем. Радващото е, че доста млади играчи, които до неотдавна играха в Трета лига или не играеха във Втора, имат израстване и се надявам да не престават да се демонстрират.

Успяха ли тези, които се сблъскаха с професионалния футбол, да влязат в релси?

Да, само че има да извървят още път. Аз ще им давам късмет и оказвам помощ. Естествено, че ще има неточности, аз също бъркам. Всички сме сбъркали. Казал съм им, че резултатите са единствено мой проблем. Напрежението от дребното точки си проличава. Играчите обаче би трябвало да се сблъскат и с това, с цел да играят сериозен футбол.

На кого желаете да посветите успехите – за първи път две следващи този сезон?

Победите са извънредно и единствено на футболистите. Те са хората, които са на терена. Ако би трябвало да посочим обаче един човек – това е президентът Петър Веселинов. В последна сметка той прави всичко допустимо всичко да е тъкмо. Не е елементарно в тези времена. Не сме от най-богатите тимове, само че е тъкмо и правилно. Той заслужава възторженостти за това, което прави. Ясно е, че всички дружно носим отговорност за резултатите, направихме и неточности, само че се надявам това да не е съдбовно.

През уикенда по безразсъден метод си отиде Ферарио Спасов, по какъв начин бихте коментирали обстановката?

Голяма покруса. Съболезнования на околните. Говорихме си и с Живко Желев и с сътрудници. Това е потрес. Престъпление е да поносим хора като тези, които са отговорни за случая. За мен е безсрамие. Нямам думи. Всички ние би трябвало създадем нещо. С Ферарио Спасов зимата бяхме на лагер дружно. Знаете прелестен и образован човек. Мир на праха му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР