Старши треньорът на Спартак (Варна) Тодор Киселичков сподели мнението си

...
Старши треньорът на Спартак (Варна) Тодор Киселичков сподели мнението си
Коментари Харесай

Киселичков: Беше важно да продължим. Все още няма привлечени или освободени

Старши треньорът на Спартак (Варна) Тодор Киселичков показа мнението си след минималния триумф над Чавдар (Етрополе) за Sesame Купа на България. Наставникът на " соколите " остана удовлетворен, че неговият тим продължава към четвъртфиналите, макар че това се случи след продължения и гол на Здравко Димитров в 106-ата минута.

" Преди да кажа каквото и да е за мача, желая да поздравя тима на Чавдар (Етрополе) за това, че съумя да доближи до този стадий на шампионата и то с игра бойка, дисциплинирана и дръзка, която сподели и през днешния ден, очевидно е било справедливо. Поздравявам ги и им поисквам триумф в техните инициативи, които преследват. Според мен успеха беше заслужена. Действително имаше едно състояние пред нашата врата през първото полувреме, което беше сериозно. Като цяло обаче много владеехме топката, опитвахме се да сътворяваме положения, имахме и много обстановки, в които можеше да вкараме гол - къде техника, къде не положително отиграване, не успяхме. Беше значимо през днешния ден да отстраняваме тима на Чавдар и ние успяхме, без значение по какъв метод е - дали е в постоянните 90 минути или с продължения. Важното е, че продължаваме напред. Опитахме се да дадем някакви позитивизми през Купата и да останем в играта и напролет, само че няма да се откажем от нито един мач, който следва пред нашия тим. Ще се борим да оставаме в шампионата, тъй като там е извънредно значимо. Трябва да избегнем обстановката, в която се намираме, и да подобрим позицията си в класирането. 

Важното е да се направи добра подготовка, да успеем да стабилизираме тима и да опитаме да вървим напред. Дано през първата част да не е било подценяване, тъй като цяла седмица говорихме за това нещо. Според мен не беше подценяване, а просто мачът ни потегли по този метод. 

До момента нямаме нито един притеглен или освободен футболист. Селекцията е развой, който неизбежно ще пристигна през зимния трансферен прозорец. Имаме проекти за зимната подготовка, само че още нищо не е ясно. Може би ще има и лагер в чужбина.

Още в първата минута имахме обстановка, която, в случай че бяхме вкарали, може би щяхме да си приказваме други неща. Според мен нямаше подценяване, просто не успяхме да вкараме гол ", съобщи треньорът на варненци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР