Старши треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар призна, че е

...
Старши треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар призна, че е
Коментари Харесай

Мендилибар: Сгреших, че направих промяна при дузпите

Старши треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар призна, че е позволил неточност с смяна в последния миг при изпълнителите на дузпи при загубата от Манчестър Сити в мача за Суперкупата на Европа.

Андалусийците отстъпиха с 4:5 при наказателните удари, откакто постоянното време приключи 1:1. Неманя Гудел сбърка при петата дузпа за Севиля и Сити завоюва трофея.

" Направих неточност, когато определях изпълителите на дузпите. Промяната беше наложителна, само че очевидно сбърках с избора ", сподели Мендилибар.

“Много е мъчно да изградиш добър тактически проект против тим като Сити. Наистина ми се искаше да ги пресираме високо по терена и да ги държим под повече напън. Имахме шансове да отбележим втори гол, само че не се възползвахме. Като цяло изиграхме добър мач и даже евентуално създадохме повече положения от тях ", съобщи Мендилибар след срещата.

" Сити по принцип означават най-малко по един гол на мач и вярвахме, че ни трябват два гола довечера, с цел да победим. Съвсем малко не ни стигна, с цел да го създадем. Нашите играчи имаха вяра в себе си, работиха по-здраво, тичаха повече ", разяснява Мендилибар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР