Старши треньорът на Пари Сен Жермен - Кристоф Галтие, обясни,

...
Старши треньорът на Пари Сен Жермен - Кристоф Галтие, обясни,
Коментари Харесай

Наказанието на Меси е дошло от ПСЖ, а не от Галтие

Старши треньорът на Пари Сен Жермен - Кристоф Галтие, изясни, че не той, а управлението на френския футболен първенец е взело решение да наложи глоба на звездата на тима Лионел Меси.

Меси е осъден с премахване от състава за две седмици поради неразрешено пътешестване до Саудитска Арабия, когато е трябвало да тренира с парижани след загубата с 1:3 от Лориен за състезание в неделя.

Аржентинският нападател, който през юни ще навърши 36 години, е получил съответна оферта да се причисли към саудитския клуб Ал-Хилал, съгласно източник на Ройтерс, защото той не възнамерява да възобнови изтичащия си през лятото контракт с ПСЖ.

" Бях осведомен от Борда при започване на седмицата за решението за наказване на Меси. Нямам право да го разясня. Аз съм просто чиновник на клуба...Решението няма нищо общо с мен. Просто то беше сведено до мен. За страдание това наказване се прибавя към слабите ни игри в последно време, не мога да го скрия. Периодът не е добър за нас. Имаме сложени цели, играчите работят крепко, съсредоточени сме и сме отдадени, само че нещата не постоянно се получават ", съобщи Галтие на конференция преди неделния мач от Лига 1 против Троа.

Столичани са водачи в класирането пет кръга преди края, само че неделната загуба редуцира задатъка им пред втория Олимпик Марсилия на 5 точки.

PSG boss Galtier says not his decision to suspend Messi, condemns fan protests
— Reuters (@Reuters)
ПСЖ отпадна на осминафиналите на Шампионската лига през март след две загуби от Байерн Мюнхен и това до в допълнение напрежение в клуба. В същото време бразилската звезда Неймар получи травма на глезена и се подложи на интервенция, поради която няма да играе до края на сезона.

Бъдещето на Неймар в тима също е нестабилно, а почитатели на ПСЖ стачкуваха пред къщата на южноамериканеца със викания, призоваващи го да напусне.

" Феновете ни би трябвало да бъдат деликатни с митингите пред домовете на играчите, тъй като персоналният живот си е персонален живот. Разбирам разочарованието, само че може да се стачкува на подготвителната база или пред клубните офиси или на стадиона, само че не одобрявам сходни дейности да се правят пред дома на някого, без значение дали става въпрос за Неймар, или за някой различен ", сподели Галтие.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР