Старши треньорът на националния отбор по футбол на Беларус Карлос

...
Старши треньорът на националния отбор по футбол на Беларус Карлос
Коментари Харесай

Беларус се прицели в първото място в групата в Лига на нациите

Старши треньорът на националния тим по футбол на Беларус Карлос Алос Ферер приказва пред формалната страница на федерацията на страната по отношение на жребия в шампионата Лига на Нациите. Беларусите попаднаха в група С3 заедно с Люксембург, България и Северна Ирландия. Напред продължава сигурно спечелилият в потока, а заелият 2-о място ще играе спомагателен бараж с отбор от Лига В за нанагорнище.

Пред тима на Беларус има и още едно затруднение – те ще играят домакинските си мачове на безпристрастен терен. За момента вид номер 1 за това е Будапеща на някой от стадионите на локалните клубове. Именно България е първият тим, който ще играе с отбора от някогашния Съветски съюз някъде в Европа.

Карлос Алос обаче очерта вижданията си за акцията и счита, че Беларус може да завоюва групата, само че би трябвало футболистите им да се вложат оптимално. За него любимец е Люксембург, защото този тим ще играе бараж и може да попадне на Евро 2024. 

" Можеше да бъде по-добре, само че можеше да бъде и по-зле. Нашата група е такава, каквато е. като цяло съм удовлетворен, само че несъмнено – мога да кажа повече, когато направя подробен разбор на нашите противници и на мачовете им. Но мога да кажа, че би трябвало да се подготвим съществено. Знаем, че Люксембург реализира сериозен напредък през последните години. и имат късмет да се преборят за място на веро 2024. Северна Ирландия е тим, който постоянно е доста мощен физически. А ние би трябвало да се вложим оптимално във всеки един от мачовете, с цел да претендираме за извънредно победа в групата. И считам, че можем да го създадем ".

На въпрос какво може да каже за тима на България, испанският експерт съобщи: " България има богата футболна история, макар че напоследък тимът им не може да се похвали с положителни резултати. Това също е доста сериозен противник с опитни играчи. Като цяло получихме задоволително равностойна група, а от решаващо значение ще бъдат дребните елементи. Мога да кажа, че съм удовлетворен, само че е нужно да се подготвим доста съществено ".

Тъй като войната на Русия против Украйна не стопира, а Беларус е одобрявана като страна, подпомагаща нашествието на съветските войски, УЕФА позволява клубовете и националните отбори на интернационалната сцена, само че те би трябвало да играят отвън страната. По всичко наподобява, че Беларус ще съобщи Унгария като страна-домакин на техните мачове.

Беларус е първият противник на България в групата, а срещите стартират на 5-и септември. Така Илиан Илиев ще води " лъвовете " в Будапеща, се оказва към този миг. А с цел да се запознае с равнището на беларусите ще има опция в мартенските контроли против Малта и Черна гора.

Попитан какво би споделил във връзка с състава и какви играчи би извикал, Карлос Алос изясни своята позиция: " Това е народен тим и съставът може да се трансформира. Пред нас е дълъг сезон и ние ще гледаме деликатно по какъв начин футболистите от шампионата на Беларус и тези от задграничните лиги ще се показват в клубовете си. Ще се опитаме да следим деликатно всички и да не бъркаме в решенията си. Както споделям към този момент няколко пъти: вратите в националния тим не са затворени за никого. Може да има нови имена, а може и да няма ".

По пътя към Евро 2024 играчите на Карлос Алос Ферер приключиха на 4-о място в група I с 12 точки, извоювани от три победи, три равенства, а също по този начин имаха и 4 загуби. Зад тях останаха съставите на Косово и Андора, Румъния и Швейцария си подсигуряваха класиране, а 3-ият Израел ще играе плейофи./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР