Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за младежи

...
Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за младежи
Коментари Харесай

Борислав Бояджиев: Ергюнал Себахтин тепърва ще ни носи много радост

Старши треньорът на националния ни тим по бокс за младежи и ментор на Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов проучва представянето на двамата ни боксьори на Европейското състезание в Ереван.

„ Ергюнал реализира най-хубавия резултат в кариерата си. Положи доста старания в подготовката. Той имаше доста сериозен проблем преди „ Странджа “, с цирей и пропусна шампионата, влезе в „ Пирогов “, с цел да направи интервенция. Но се върна бързо, стана трети на Европейското за мъже до 22 години и върви във възходяща линия. Може би желая малко повече самочувствие и убеденост, тъй като бе на косъм от златото. Смятам, че неналичието на опит не му разреши да „ излъже “ съдиите, че заслужава повече успеха от грузинеца в третия рунд. Надявам се, че гладът за победи в този момент ще му се ускори. Има съществено израстване, подобрил е както офанзивата, по този начин и отбраната ", показа наставникът пред уеб страницата на федерацията по бокс.

21-годишният българин, който дебютира на толкоз огромен конгрес, се поздрави с второ място в категория до 48 кг. Той сподели доста положително равнище и първокласен бокс, само че в последна сметка отстъпи с 1:4 гласа на коравия грузинец Сахил Алахвердови.

" Грузинецът обаче е доста умел, първи в схемата, игра на Олимпийските игри, бронзов медалист от Световното състезание. Може поради това и Ергюнал да бе по-притеснен. Искам единствено да повярва още малко в себе си, тъй като съм уверен, че занапред ще ни носи доста наслада това момче “, сподели Борислав Бояджиев във връзка представянето на Себахтин.

Наставникът разяснява и ранното отпадане на Радослав Росенов. Носителят на Купа „ Странджа “ и Европейски първенец при 22-годишните загуби при дебюта си в Ереван.

„ Честно казано, още не мога да си обясня тази загуба. Словакът в действителност е доста „ крив “ боксьор, само че на мен ми се стори че Радо печели мача в третия рунд, когато той се решаваше. Няма по какъв начин да знаем какви са били напътствията към съдиите, по отношение на това какво се толерира, с цел да наблегнем тактически в тази посока. Много скърбя за тази загуба, само че Радо въпреки всичко е единствено на 18 години. Идва на неуместно място загубата, само че може и да е в точния момент. Това е стадий от развиването. Всички свикнахме с неговите победи и една загуба идва, с цел да покаже, че нещо въпреки всичко липсва. Той би трябвало да надгражда и да развива уменията си, с цел да стигне до такова равнище, че да побеждава противници с най-различен жанр “, сподели Бояджиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР