Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира първите си три

...
Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира първите си три
Коментари Харесай

Пиоли: Спечелването на Скудетото с толкова млад състав беше важно

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли разяснява първите си три години в Милан. Той приказва за спечелването на купата и за началото на сегашния сезон. “Росонерите ” са пети в Серия А след девет кръга. Те позволиха една загуба в шампионата, която пристигна от водача в класирането Наполи.

“На 9 октомври отпразнувах три години в Милан - години, цялостни с страсти в един популярен клуб. Три години, в които направихме едно необикновено пътешестване дружно с играчите, непрекъснато се развивахме ”, показа Пиоли.

Попитан дали е очаквал да изведе тима до купата, той отговори: “Винаги съм бил убеден и положително надъхан. Клубът ми обезпечи тим с огромен капацитет и доста гений. Когато комбинираш тези характерности с воля и предпочитание за развиване, можеш да се целиш високо. Ние сме Милан, трябваше да се опитаме да спечелим нещо и успяхме предишния сезон, което ни дава голямо задоволство ”.

“Спечелването на Скудетото от толкоз млад състав беше значимо. Даде ни повече изясненост за качествата ни и метода ни на игра. След това станахме дразнител за противниците ни, всеки желае да ни победи. Затова би трябвало да продължим да мислим за това по какъв начин да повишим равнището си, в случай че желаеме още веднъж да се борим за купата ”, добави наставникът.

Пиоли приказва и за първата част на сегашния сезон: “Балансът в шампионата щеше да е доста положителен, в случай че не бяхме изгубили от Наполи. Мисля, че с метода, по който играхме, заслужавахме повече. На нашето равнище детайлите могат да създадат разликата. Допускаме прекомерно доста голове ”.

Специалистът разяснява и проектите на Милан по време на паузата за Световното състезание: “Това е чудноват сезон заради датите. Никога не сме играли толкоз доста през август, септември и октомври. Сега мислим какво ще вършим в този интервал и по какъв начин ще се оправим с дългата пауза, изключително за тези, които няма да вървят на Световното състезание. Вече имаме стратегия за тези, които ще останат в Милано, само че най-големите незнайни са свързани с играчите ни, които ще отидат в Катар. За тях ще би трябвало да създадем самостоятелни стратегии според от това по кое време и в какво положение се върнат. Ще би трябвало да преценим по кое време да им даваме отмора и по кое време да играят. Това ще бъде най-деликатната и значима обстановка, с която да се оправяме ”.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР