Старши треньорът на Лудогорец – Георги Дерменджиев, сподели вижданията си

...
Старши треньорът на Лудогорец – Георги Дерменджиев, сподели вижданията си
Коментари Харесай

Дерменджиев: Подхождаме с респект към Черно море, но ще се постараем да сме първи

Старши треньорът на Лудогорец – Георги Дерменджиев, показа вижданията си за идната зимна подготовка на „ орлите ” и пролетния дял от шампионата.

Специалистът разяснява битката за купата с отборите на Черно море и ЦСКА, както и какви са задачите на тима до края на сезона.

„ Благодаря на притежателите за доверието, което вложиха с мен. Започваме доста сложен и виновен интервал. Знаете, че подготовката е доста значима. Ще се постараем да подготвим добре играчите, само че най значимото е да се опазим от травмите.  

Чака ни един доста виновен полусезон въз основата на това, че играем в доста сгъстена стратегия. Трябва да запазим играчите здрави, с цел да реализираме задачите, които са подложен. Знаете, че желаеме да станем първенци и да вземем купата, както и да продължим колкото се може по-напред в Европа. Ще вложим доста сила, с цел да ги подготвим добре ”, сподели той.

„ Единствено Антон Недялков е на надзорен обзор и скоро ще се причисли към нас и ще стартира подготовка. Искаме да запазим главния състав и вероятно да притеглим не повече от един човек.

Отнасяме се с доста огромен почит към Черно море и това, което се прави Илиан Илиев. На него му се даде опция да работи и по тази причина тимът се намира на тази позиция, която е сега.

Избрали сме разнородни съперници в контролите. Аз тъкмо това желаех.

Има трансферен прозорец и би трябвало да бъдем подготвени. Ако пристигна състезател, би трябвало да се приготви и в случай че има опция да играе в Лигата на конференциите.

Няма доста огромна разлика в шампионата. Трябва да отбележим, че Лудогорец е с мач по-малко и може би по тази причина позицията е по-различна. Винаги съм казвал и съм желал да има по огромен конкуренция. Черно море го демонстрира, само че ние е се постараем в края на шампионата да бъдем първи. Ние постоянно сме играли феърплей ”, сподели още той.

На журналистически въпрос, по отношение на дългата пауза в шампионата и дали има опция тя да бъде по-кратка, Дерменджиев показа: „ Това е една тематика, която може да се дискутира доста. В българския футбол от дълго време се играе по тази скица. Мисля, е не може да се промени, тъй като играем в Европа. Може би групата би трябвало да се понижи и то фрапантно. Ако зависи от мен, тимовете ще бъдат 10. ”

„ Ние сме привикнали на сгъстена стратегия. Но за мен е добре, че ще играем финала за Суперкупата преди мача е Европа, тъй че ще бъдем готови. Още е рано да следим Сервет. Мисля, че до нашия мач те имат други пет срещи, и ще имаме опцията да се срещнем чудесно, даже мисля, че ще ги гледаме онлайн ”, сподели още наставникът на Лудогорец,
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР