Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов смята, че никой

...
Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов смята, че никой
Коментари Харесай

Тити Папазов: Баскетболистите са готови да играят през юни, юли, дори август

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов счита, че никой в Ботевград няма да е благополучен, в случай че шампионата бъде спряно на този стадий и Балкан бъде разгласен за първенец. „ Зелените “ желаеха шампионатът да бъде прекратен, а краткотрайното класиране да бъде оповестено за извънредно. Клубовете разискаха проблема с бъдещето на НБЛ на Общо заседание през вчерашния ден, а в предаването „ Спорт в обектива “ по Канал 3 наставникът на столичния отбор описа за онлайн срещата.

„ Синонимът на Ботевград е баскетболът. Едва ли някой от почитателите ще е благополучен да бъдат оповестени за служебни първенци. Едва ли ще им провеждат такова откровено празненство, каквото имаше предходната година на площада “, съобщи той.

По време на срещата Балкан, Рилски състезател, Черно море, Спартак (Плевен) и Академик Бултекс 99 се оповестиха за неотложно преустановяване на шампионата.

„ От тези пет тима единствено два желаят да е това класиране към днешна дата. Това са двата, които имат интерес. Първият е първенецът от предходната година Балкан, другият е третият Рилски състезател, който желае да играе в Европа. Останалите тимове, които оферират да се спре присъединяване, оферират да е нулева година. За да бъда правилен, от Плевен оферират да няма първенец, само че да се запазят класиранията за Европа “, показа Папазов.

Балкан бе водач във краткотрайното класиране преди прекратяването на шампионата. „ За доминация не можем да приказваме. Ние ги победихме посред Ботевград с 20 точки, безапелационно ги победихме и на Купата, а те ни биха два пъти в шампионата. Теоретично всичко може да се случи. Който и да направи прогноза, ще бъде на база користолюбие, само че не и на здрави обстоятелства “, безапелационен е треньорът на Левски Лукойл.

Според него не би трябвало да се прибързва със прекъсването на лигата: „ Ако страната спусне разпореждане, че не може да има спорт, всеки ще го одобри метафизичен. Ако ние би трябвало да си го вземем сами, в никакъв случай няма да бъдем единни. Някои са безпределно щастливи, че ще спестят два месеца. “

„ Не чух отговор подготвени ли са всички притежатели да излязат и да кажат пред българските баскетболисти – изплащаме ви приходите до 31 май, само че в името на здравето да спрем. Обърнах се, само че никой не реагира. Как ще оставим българските играчи без заплати? Кажете ми, в случай че през днешния ден обявим завършек на българското състезание, колкото и да са почтени да са притежателите, ще се изплатят ли заплатите на играчите за април и май? “, сподели още Папазов.

Той изясни, че баскетболистите на Левски Лукойл, които са си отпътували, ще се върнат, в случай че шампионата се възобнови: „ С играчите на Левски, които потеглиха, имаме съглашение, да им се изплатят заплатите до края на март. Времето, в което почиват, договорите им се замразяват. Всички наши играчи ще се върнат. Дори и да изкарат карантина, не е проблем. Ние не сме притиснати от времето. “

Папазов съобщи, че огромна част от баскетболистите в България са се обединили с обща позиция, а на днешната среща са били представлявани от Чавдар Костов. „ 81 играчи в този спешен миг са основали своя Асоциация. Аз съм сюрпризиран, че го вършат чак в този момент. Чавдар Костов им беше представител и сподели – ние сме подготвени да играем юни, юли и в случай че би трябвало, част от август, най-нормално е, в случай че сме почивали тези месеци, да си ги отработим. Играчите желаят да си завоюват справедливо парите. “

„ Лигата е орган, който може единствено да предлага, а решението би трябвало да го вземе Управителният съвет. Ние не сме някоя федерация, която може да си разреши опцията да вземе решение, което може да бъде оборено в съда и да докара до загуба на федерацията “, добави Папазов.
bgbasket.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР