Старши треньорът на Черно Море - Илиан Илиев, говори след

...
Старши треньорът на Черно Море - Илиан Илиев, говори след
Коментари Харесай

Илиев: Не разбирам защо не играхме футбол през декември

Старши треньорът на Черно Море - Илиан Илиев, приказва след втората контрола на отбора си за деня - против Дунав Русе. " Моряците " завоюваха с 2:1, а по-рано денем победиха и Созопол с 1:0. Илиан Илиев приказва за шампионата и задачите пред тима.

" Почти постоянно винаги го вършим (2 контроли в един ден), когато има опция, значимото е да се изиграят за първи път по 90 минути, множеството футболисти го направиха. Резултат в никакъв случай не сме търсили. Плюс това видях, че в първия мач играха девет юноши от школата и се стараха момчетата. Не сме търсили резултатите да са водещи, в случай че ги търсихме щяхме да омесим тима – млади с по-опитни. Игрово още има какво да наваксваме, изключително новите хора, които са в тима. Те би трябвало да се приспособяват към нашия жанр на игра. Ние изпитваме недостатъци по фланговете, приказваме като характерности, което пък ненапълно би трябвало да го компенсиране с доста интензивности от крайните бранители "

" Радвам се, че Атанас Илиев се върна при нас. Видяхте, че и през днешния ден, приказвам изключително за втория мач, създадохме много обстановки, като не ги завършваш, резултатът постоянно виси при 1:0 при такава обстановка да ти отбележат. Така че се надяваме с неговото идване първото нещо – да се усили конкуренцията на поста, и второто естествено да го вкараме във форма, след толкоз време, което е пропуснал, с цел да ни оказва помощ. Да не си с тим е мъчно, самостоятелно се е готвил. Със сигурност няма да вършим нелепости, да го форсираме и след това да пропусне огромен интервал, не дай си Боже. Така че да не избързваме, до мача с Левски има 10 дни. Днес направи първа подготовка с топка от доста време, на следващия ден отново е с тима и се надяваме в действителност до мача с Левски да забележим в какво игрово положение е. Да, търсим флангови футболист, защото там изпитваме компликации. Аз ви споделих – в първата контрола имаше девет индивида от младите, конкуренция са там, само че някои от тях още не са подготвени да основат нужната конкуренция. Нямаме доста варианти, приказвам като умелост и обиграност и по тази причина търсим още един атакуващ човек, само че не непременно, да не вършим нелепости ", добави той.

Запитан коя теза поддържа за началото на втория дял от първенеца – март, април или както е в този момент Илиев сподели, че климатът се е трансформирал малко. " При мен най-важното е, че недоумявам за какво не се игра през декември. Всички почиваха от началото на Световното състезание до 1 декември и след това си продължиха да играят. В Румъния, където е по-студено теоретично на север, играха съвсем до 20 декември. Ние почивахме от началото на декември, когато свършиха мачовете за Купата, някои от доста по-рано. Така че аз първо недоумявам за какво не се игра декември месец, а това по кое време ще почне шампионата е съгласно това какъв брой мача ти остават да изиграеш. Ако бяхме изиграли още четири мача, щяхме да имаме към 18 мача, които можеш да изиграеш за три месеца, да почнем малко по-късно, но ние почиваме декември, желаеме да почиваме януари, февруари, март, става доста. За мен най-важното нещо е кой измисли да се почива декември. Оттук-нататък към този момент следствието е, че започваш по-рано, тъй като другояче няма да изиграеш шампионата “, приключи Илиан Илиев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР