Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде оценка на

...
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде оценка на
Коментари Харесай

Илиан Илиев: В такива мачове трябва и малко късмет

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде оценка на срещата с Арда, извоювана от " моряците " с 1:0. Селекционерът също така разяснява и решението на УЕФА дуелът сред България и Унгария да се играе на празни трибуни в Пловдив.

" Играхме против тим, който освен тази година, а предходната, сподели, че е сложен за побеждаване. Със състава го подсказахме, че би трябвало да вкараме малко повече експанзия и борба, това което ни липсваше в предните мачове. В първото полувреме имахме повече наличие в последните 30 метра на съперника, последните пасове не ни се получаваха и някои удари не можахме да създадем. През второто полувреме се изравни играта. Вкарахме експанзия, съперникът ни сътвори проблеми. Доволен съм от футболистите за тази вглъбеност. Голът беше доста хубав, само че в такива мачове би трябвало и малко шанс ", показа Илиев.

" Да не се връщаме обратно, случи се нещо, което не трябваше да се случва. Не бяхме в мача, значимото е, че успяхме да победим тим, който не бе позволил гол против Левски, ЦСКА и Лудогорец ", сподели още наставникът на Черно море.

" Ние желаеме повече да играем с топката и да сътворяваме повече обстановки. Нямаме чак толкоз дълга пейка, с цел да имаме 2-3 плеймейкъра на открито. Като Мазир Сула не е в игра, малко ни липсва фантазията. Искаме да се търсят повече странните пространства, когато ги има ", добави той.

След това Илиан Илиев приказва и за идния мач на националния тим и неналичието на аудитория в дебюта му като селекционер.

" Първата смяна е, че би трябвало да се пътува. Заедно изкарахме мачовете в пандемията, беше непоносимо. Не е прелестно за никой. Срещу добър тим като Унгария момчетата щяха да се усещат по-комфортно, в случай че имаха поддръжка. Българинът си поддържа и обича националния тим, макар че може да има отрицателни резултати. Неприятно е за всеки, само че не зависи от нас "

" И аз разбрах тогава, надяваме се до мача да има някакво позитивно развиване. Това е значимо за нас, да ти е първият мач без аудитория и то против добър тим, няма да ни е доста удобно "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР