Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев изрази притеснение от

...
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев изрази притеснение от
Коментари Харесай

Генчев: Има дисбаланс в отбора заради селекцията

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев изрази терзание от неналичието на нови попълнения в отбрана макар триумфа с 3:0 над сръбския Раднички (Ниш) в последната контролна среща на отбора преди началото на новия сезон в Първа лига. 

" Хубаво е, че свършваме подготовката с безапелационна победа. Играта ни не беше тъкмо това, което ми се искаше, ритъмът беше много муден и поради топлото време. Радва ме желанието, което демонстрират моите футболисти. Резултатът е добър и в случай че победим по този начин в шампионата, може би ще съм удовлетворен. Можем обаче да играем доста по-бързо. В офанзива създадохме много забавни неща, само че пропуснахме чисти положения. Хубаво е, че в трети следващ мач не позволяваме попадение. Доста старания положихме в тази тенденция, само че в шампионата сигурно ще ни е по-трудно ", стартира Станислав Генчев.

Старши треньорът на Ботев обърна внимание и на селекцията в отбора.

" Селекцията се бави много, изключително в отбрана. Има дисбаланс в тима, постанова се да преквалифицираме Минков и Акере като крайни бранители. В центъра на защитата също сме много рехави, а към момента нямаме нито един нов футболист в отбрана. Там са най-големите ни терзания. Имахме няколко отхвърли от футболисти, даже двама от тях ги брояхме за сигурни, само че те отхвърлиха и търсим нови разновидности ", съобщи Генчев.

" Ще разгадавам на всеки един състезател, който е в тима сега. Можем да се разделим с някого, само че сега това са футболистите, с които ще стартираме шампионата. Има действителни предложения за двама състезатели, през идната седмица ще стане ясно тяхното бъдеще. Ще преотстъпим Димитър Тонев на Крумовград, тъй като просто няма място за всички играчи, с които разполагаме в халфовата линия и за него е по-добре да играе. Ще разгадавам на Мохамед Брахими, само че има питане за него ", посочи наставникът на " канарчетата ".

Генчев разяснява и идното градско дерби с Локомотив в първия кръг от новия сезон в Първа лига.

" Притеснява ме, че мачът е рано като час. Знаете какъв брой топло е в Пловдив и това ще повлияе на ритъма на игра. Мотивацията ще е извънредно огромна и за двата тима. Надяваме се да стане прекрасен дуел, в който Ботев да излезе победител. Локомотив резервира тима си от предходната година и те са се сработили, до момента в който ние променихме системата на игра и още взаимовръзките в отбора ни не са толкоз положителни ", приключи Станислав Генчев. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР