Старши треньорът на Арда Николай Киров направи кратък обзор на

...
Старши треньорът на Арда Николай Киров направи кратък обзор на
Коментари Харесай

Николай Киров: Знам как трябва да изглежда Арда

Старши треньорът на Арда Николай Киров направи къс преглед на представянето на отбора, откакто той застана отпред на тима. Пред клубния уебсайт и ARDA TV Киров разяснява най-интересните тематики свързани с тима.

Г-н Киров, коментара ви за мача с Черно море.
– Не стояхме добре на терена, без значение, че на моменти имахме териториален напън. Не се стигаше до прецизен удар към или до вратата, или положително разиграване в последните 30 метра. Там беше казусът, както и настройката на състезателите през първата част. Не бяха нападателни, имаше прекалено много брак в отиграванията и това оказа въздействие на играта през първото полувреме. След почивката се възстановиха нещата, само че с цел да отбележиш гол, би трябвало да стреляш във вратата и то тъкмо.

На какво отдавате това нещо през първото полувреме и можем ли да кажем, че предисторията на мача със инфектираните играчи на Черно море си оказа въздействие върху футболистите на Арда?
– Нормално е да бъдат обезпокоени състезателите, само че това беше задачата през тези два дни - да ги успокоим, с цел да нямат терзание в персонален проект. Имаше неопределеност преди дуела, само че имайки поради, че знам капацитета на Черно море и знам по какъв начин упражняват юношите на клуба, желаех да обясня на нашите играчи, че няма да е леко на терена. Но очевидно не сме намерили верния метод, или не сме били разбрани.
Вашата равносметка за тима на Арда, въпреки че вие сте единствено един месец в клуба. На какво би трябвало да се акцентира?
– За мен беше значимо да се срещна с качествата на състезателите и по тази причина дадох късмет на всички, които имат право да играят. Сега мога да кажа, че знам по какъв начин би трябвало да наподобява тимът на Арда през идващия сезон. Въпросът е ние в селекционен проект по най-бързия метод да създадем по този начин, че тимът на Арда да наподобява по по-добър метод, само че в селекционен проект ни чака доста незабавна работа, тъй като Арда се раздели с много играчи. За жал интервалът е много къс, единствено две седмици до започването на другия шампионат, а представянето ни зависи от това по какъв начин ще се оправим със селекцията.

Към този миг двама футболисти имат подписани контракти с Арда, на какви постове търсите други играчи, преговаряте ли с набелязаните от вас.
– Водим договаряния, само че всичко ще бъде ясно, едвам когато имаме подписан контракт. Търсим състезатели, гледаме, водим договаряния, само че казусът при българските играчи е, че множеството към момента имат настоящи контракти, имат още задължения с актуалните си тимове. Основната ни задача през тези дни е да създадем по този начин, че тимът на Арда да наподобява по различен метод.

Какво следва в този момент, ще има ли отмора или стартирате незабавно работа?
– Екипът ми продължаваме работа, другояче ще има на избрани състезатели два или три дни отмора, защото нямаме време за по-голяма отмора. Надявам се през това време да дойдат още селектирани състезатели, с цел да можем най-малко две седмици да имаме работа в цялостен състав.

Ще имате ли лагер в Момчилград?
– Не знам дали ще има време за лагер, само че ще го разясняваме това. Реално ние имаме една седмица работа, след което влизаме в мачов режим, естествено в случай че няма някаква смяна за старта на шампионата. Виждате каква е ситуацията в страната, непрекъснато се сменят нещата и това пречи на тимовете да са в кондиция, а най-вече на Арда, защото тук се махнаха доста играчи. Труден ще е интервалът, само че би трябвало да се оправим със обстановката.

Има ли вид да изиграете най-малко една контрола?
– Обмисляме да има не една, две даже. Всичко зависи от това, каква численост състезатели ще съберем, тъй като с тези, които имаме е мъчно да изиграем две контроли. Проблемна е обстановката, само че би трябвало да се оправим. efbet Лига 1/4 кръг, вторник 7 юли  Черно море 1:0краен резулат  Арда (Кърджали)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР