Старозагорският журналист Михаил Михайлов заведе дело срещу Областна администрация-Стара Загора

...
Старозагорският журналист Михаил Михайлов заведе дело срещу Областна администрация-Стара Загора
Коментари Харесай

Журналист съди властта в Стара Загора заради вечерния час

Старозагорският публицист Михаил Михайлов заведе дело против Областна администрация-Стара Загора поради противозаконната Заповед № РД-32-17 от 31.03.2020 година на регионалния шеф на област Стара Загора девойка Гергана Микова, с която Заповед нелегално се лимитират правата на жителите на област Стара Загора посредством въвеждане на вечерен час от 21 ч. до 05 часа.
Според Михаил Михайлов по този метод регионалният шеф девойка Гергана Микова де факто вкарва полицейски час и военно състояние в региона, което не дава отговор на нейните пълномощия. Според Михайлов Заповед № РД-32-17 от 31.03.2020 година нарушава член 35, алинея 1 от Конституцията на Р.България, член 2 от Протокол № 4 към Европейската спогодба за правата на индивида и главните свободи и член 6 от Хартата на главните права на Европейския съюз.

Михаил Михайлов ще даде конференция на всички интересуващи се медии в 21:30 ч. на 01.04.20 година на автобусната спирка на тролейбус № 2, която се намира на бул. " Руски " в правата сред улици " Васил Левски " и " Боруйград " (стотина метра на юг от Военния клуб).

Михаил Михайлов, който от 6 години води голям брой каузи против държавни институции, както и делото " Стефанов против България " пред Европейски съд по правата на човека (цялото име на журналиста е Михаил Михайлов Стефанов) стана прочут с повдигнатото против него обвиняване, че е поругал националното знаме на България в сниман от него и оповестен през 2018 година видеоклип против правосъдната система в България и против " правосъдния фашизъм ".

Припомняме, че по това обвиняване Михаил Михайлов лежа без присъда 9 месеца и 14 дни в Арест " Векилски " и Затвора-София, а след освобождението му след намесата на Европейския съд по правата на индивида още 2 пъти бе арестуван под стража, без да бъде наказан за общо 4 месеца и 6 дни. Към ностоящия миг делото против Михайлов в България е спряно в очакване на изговаряне на Европейски съд по правата на човека.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР