Старозагорските полицаи умишлено превишили правата си Оказва се, че борецът

...
Старозагорските полицаи умишлено превишили правата си Оказва се, че борецът
Коментари Харесай

Загиналият след гонка с патрулки Пламен Пенев заплашил с нож дъщерята на ченге?

Старозагорските служители на реда съзнателно надвишили правата си
Оказва се, че борецът Пламен Пенев, който издъхна след вечерна гонка с 9 полицейски патрула из улиците на Стара Загора при неизяснени досега условия, е заплашвал с нож 14-годишната щерка на един от началниците на бранш „ Криминална полиция “ в града на липите. Точно тази е и повода, заради която в преследването му са се присъединили над 20 въоръжени полицейски чиновници, които съзнателно приложили прекалено груба мощ при задържането му довела до гибелта на 58-годишният някогашен силов състезател. Това излиза наяве от разкритията на двама осведомени.

Ден след ужасяващия кримиекшън, станал публично притежание с помощта на десетките видеоклипове, снимани и качени в обществените мрежи от сащисани минувачи, версиите за гибелта на 58-годишният герой Пламен Пенев, са спорни.

Дъщерите му упорстват, че той е бил пребит до гибел от ченгетата, до момента в който управлението на локалната полиция в началото твърдяха, че е умрял вследствие на породената от него злополука на бул. в Стара Загора. Видеоклипове в обществените мрежи обаче опровергават тази версия – от тях е видно, че аудито на Пенев пробва да заобиколи полицейски патрулен автомобил, който обаче съзнателно го удря странично, тъй че колата едвам не се прекатурва. Впоследствие половин дузина служители на реда измъкват силово 58-годишния мъж от авариралата кола, повалят го жестоко на земята и му слагат белезниците.

След като първичната версия на Министерство на вътрешните работи се оказа несъстоятелна, началникът на старозагорската полиция Лазар Христов оповести на изключителна конференция, че директно преди извеждането на Пламен Пенев от автомобила, с цел да му слагат белезници, той е получил спазми и при оказаната незабавна здравна помощ е установено, че е умрял. По думите на Христов чиновниците на Министерство на вътрешните работи са работили по сигнал за въоръжено лице, което се е държало несъответстващо при диалозите със чиновниците на реда, които няколко пъти са създали безуспешни опити да спрат придвижването на автомобила.

 От прокуратурата също са на мнение, че най-вероятната причина за гибелта на Пламен Пенев е насилственото му и жестоко извеждане от колата. Според друга версия, поддържана от криминалисти, мъжът може да е умрял от задушаване заради погрешно поставените на китките му белезници и силово прилепяне в региона на шията и гръдния панер от страна на органите на реда.

Ужасяващата гибел на 58-годишният герой Пламен Пенев изумително прилича тази на починалия на 10.11.2005 година по време на полицейска акция „ Респект “ в Благоевград престъпник Ангел Димитров – Чората. За гибелта му бяха повдигнати обвинявания на спецполицаите от Благоевград Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков. Съдебният развой против тях се точи цели 15 години, а най-после те бяха оповестени за отговорни в осъществяването на „ по неволя ликвидиране “.

Мнозина пророкуват, че и в този момент служителите на реда, взели участие в силовото задържане на Пламен Пенев, ще бъдат покрити и в последна сметка ще избегнат санкции. Заради опасения, че правосъдните лекари в Стара Загора ще скрият същинската причина за гибелта на Пенев, дъщерите му Борислава и Ивелина съумяха да издействат преместването на натрупа му в Съдебна медицина в Пловдив, където да бъде осъществена аутопсията. Интересен подробност е, че дежурен правосъден доктор по празниците в Стара Загора се оказа правосъдният доктор доктор Теодор Стаматов, който първи обследва 18-годишната Дебора след пострадването й с макетно ножче през лятото. След неговото скандално умозаключение съдът дефинира, че й е нанесена лека телесна щета. Той бе отхвърлен краткотрайно от работа, само че явно е бил върнат тихомълком.

Запознати от Стара Загора, поискали анонимност разкриват, че до гибелта на Пенев се е стигнало в резултат на скандал сред него и възпитаници край бензиностанция в квартал „ Три чучура “. 58-годишният герой агресирал против деца, мятащи пиратки, които уплашили кучето му край бензиностанцията. Твърди се, че Пенев извадил нож и заплашил учениците, че ще ги заколи. За зла негова орис измежду децата била и 14-годишната щерка на един от началниците на „ Криминална полиция “ в остаряла Загора.

Момичето на мига се обадило на татко си, а той й споделил някой от компанията да подаде сигнал на незабавния телефон 112. Неофициално обаче се твърди, че служителят на реда позвънил на свои сътрудници от бранш „ Оперативна дежурна част “ с молба да арестуват неотложно мъжа, дръзнал да заплашва деца с нож.

Така първият дежурен екип на Министерство на вътрешните работи засича Пламен Пенев в региона към бензиностанцията. Не е ясно по какъв начин е протекъл диалогът сред него и служителите на реда, само че в един миг той сграбчил кучето си, качил го та задната седалка и потеглил. Патрулът го подгонил, а гонката се пренесла по улиците. На помощ се притекли още цели 8 екипа. Така се стигнало до щурата полицейска гонка из центъра на Стара Загора, приключила със гибелта на Пенев.

Дъщерите му обаче не имат вяра на обявлението на полицията, че татко им е бил въоръжен и че е заплашил деца с хладно оръжие. „ Може да е имало замяна на реплики, само че не и размахване на оръжие и закани за ликвидиране “, уверена е Ивелина Пенева. Наетият от фамилията юрист – някогашният Министерство на вътрешните работи началник Емануил Йорданов пък разгласи, че досега не му е известно Пламен Пенев да е бил въоръжен и изрази подозрения, че това е подправена легенда, спусната от Министерство на вътрешните работи за да оправдае полицейското принуждение. По сходен метод от полицията излъгаха и за баталните подиуми на принуждение по време на митинга на футболните почитатели против президента на БФС Борислав Михайлов. От Министерство на вътрешните работи твърдяха, че ченгетата са нахлули в заведение в Спортната палата и са били с палки безсистемно клиентите, защото в бара се укрили хулигани, запалили полицейски микробус. Накрая обаче се оказа, че двете събития са се случили с разлика от повече от час.

От фамилията на починалия Пламен Пенев са безапелационни, че ще търсят до дъно истината и че ще съдят Министерство на вътрешните работи и забърканите служители на реда. Очаква се бъдещият иск на околните на починалия герой да е с рекламация за кръвнина от 1 млн. лева

Източник: Уикенд, crimesbg.com
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР