Старозагорските народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС: Красимир Вълчев,

...
Старозагорските народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС: Красимир Вълчев,
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: ГЕРБ – СДС настоява за свикване на КСНС за бъдещето на комплекс „Марица изток“

Старозагорските народни представители от Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили: Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова дадоха конференция по настоящи политически тематики.

В нея взе участие и регионалният координатор на ГЕРБ за Стара Загора Радостин Танев.

„ Проф. Николай Габровски е персона с безспорни качества, потвърдил се с професионализма си в региона на медицината. Той е най-младият член-кореспондент на Българска академия на науките, приет в научната област и като учител. Посланието, което се насочва с кандидатурата му за министър-председател, издигната от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, е ясно – предлагаме хора, които могат да сплотяват “ – съобщи Красимир Вълчев пред старозагорските публицисти минути откакто президентът връчи първия мандат за съставяне на държавно управление.

По думите на народния представител Маноил Манев кандидатурата за министър председател не е изненада, тъй като със основаването на контактната група на ГЕРБ е издирван резултат да няма политически лица, а консенсус и усмиряване на тона сред партиите. 

Народният представител разяснява още, че от първия ден на новото Народно заседание слага акцент върху бъдещето на комплекс „ Марица изток “, който беше изтъргуван от Кирил Петков и Асен Василев против построяването на цех за акумулатори.

„ Парламентарната група на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили упорства за привикване на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), на който да се реализира надпартиен консенсус за вложения в преходни технологии, посредством които да се удължи оптимално работата на минно-енергийния комплекс “ – сподели Красимир Вълчев. Той посочи, че би трябвало неотложно да стартират дейности за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност, импортиран в Европейската комисия от кабинета на Кирил Петков, тъй като той ангажира България да понижи 40% от мощностите в комплекса. Ако това не се случи ще се стигне до спад на Брутният вътрешен продукт, сравним с този по времето на коронавирус рецесията, и ще бъде нескончаем. „ България от чист експортьор, ще се трансформира във вносител на електрическа енергия и то на високи цени “ – безапелационен е депутатът.

Той добави, че е водил диалози със служебния министър на енергетиката по отношение на научните разработки на български специалисти за въвеждането на преходни технологии в комплекс „ Марица изток “ и вследствие на натиска от страна на парламентарната група на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили през последните седмици се усеща нараснала ангажираност от страна на служебното държавно управление. Красимир Вълчев чака в средата на месеца и съответни решения. „ Надявам се и на преосмисляне на амбициозността за „ позеленяване “ на Европа,  тъй като ще преживеем социално-икономически катаклизми “ – добави Вълчев.

Радостин Танев изрази очаквания всички старозагорски народни представители да защитят ползите на района.

Илиана Жекова осведоми, че парламентарната група на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили е внесла законопроект за изменение на Закона за хората с увреждания, създаден от националния омбудсман, който ще предотврати опцията хиляди хора да бъдат лишавани от помощите, които получават от страната поради закъснение на здравната експертиза.

Маноил Манев разяснява, че други значими тематики са Изборният кодекс, тъй като ГЕРБ – Съюз на демократичните сили са изпълнили обещанието си да обезпечат на хората опция да избират по какъв метод да гласоподават, както и приемането на страната ни в Шенген. „ България е изпълнила условията, само че когато вътрешни министри приказват, че техни чиновници са неподготвени да пазят границата, надали някой се заблуждава, че анализаторите в чужбина не чуват това “ – сподели в изводи националният представител.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР