Старостта е дело самотно: колкото и деца да отгледате, старостта

...
Старостта е дело самотно: колкото и деца да отгледате, старостта
Коментари Харесай

Самотата е най-доброто нещо, което може да се случи на един мъж

 Старостта е дело самотно: колкото и деца да отгледате, старостта ще ви откри от всички.

Докато сте млади, хората ви се възхищават, имате доста другари, десетки женски погледи са ориентирани към вас, всички порти се отварят пред вас. Но някои вътрешни усеща ви подсказват, че множеството хора харесва единствено вашата външна обвивка.

Но след това годините минават и стартират да ви ненавиждат: приятелите  неизбежно ви предават, а дамите, които сте обичали, изсъхват като гора преди началото на дългата зима. Ето по какъв начин настава зрелостта.

А децата ви стават възрастни … Доскоро носехте сина си задремал от хола в стаята му, изпълнена с приказки и детски фантазии,   през днешния ден го водите на учебно заведение, а на следващия ден той самият към този момент е татко.

Не можете да заспите дълго време и по тази причина просто гледате далечната Луна, толкоз самотна, колкото сте и вие.

Спомняте си по какъв начин в миналото, от дълго време, предложихте на определената жена ръката и сърцето си, а в този момент с всеки минал ден непреклонно настава времето, когато единият от вас ще заспи вечно, трансформирайки другия във безконечен друмник, обричайки го на самотност.

Напразно ще заблуждавате сърцето си и ще търсите нейния облик в други дами. Всъщност единствено тя и личната ви майка се нуждаеха от вас. И тогава ще съжалявате, че не избрахте самотата. Самотата е като лед, затрупан със сняг – чист, леден и изцяло лишен от топлота.

Две или три генерации и никой към този момент няма да помни името ви, а фантазиите ви ще си отидат с вас, като летен пух, отвеян от вятъра.

Дошли сте в този чужд свят като друмник и ще го оставите с всички забравени непризнати философи, осъзнавайки, че всичко в близост е краткотрайно – дами, другари, изгреви в планината и даже тези усеща, които ви се костваха, че извират от дълбините на сърцето ви.

Самотата се оказа безконечна, тя бе вашият непрекъснат сателит и благонадежден преподавател.

esotericblog

 

 

Жените зад „ Стената на Самотата “: Знаете ли за какво сте невидими за мъжете?

20/02/2018

  Жените „ зад Стената на самотата„, нормално споделят за себе си: „ Мен като че ли не ме виждат, не ме  виждат. Понякога  седнал съм в компания и  чувствам, че за мен са не запомнили.…

Цялата публикация

Знаците на Зодиака, които, най-вероятно, ще умрат в самотност!

 

Ако   не съумеят да намерят някой, който да им подхожда идеално, тези пет зодиакални знака евентуално ще останат самотни в живота и последните си дни ще прекарат сами!  Водолей…

Цялата публикация

Знаете ли за какво доста дами ги чака самотност?

 

Мъжът на една жена и изневерил. Тя била потресена, не знаела по какъв начин да продължи да живее. Научила, че някъде в планините живее умен духовник и решила да отида при него, …

Цялата публикация

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР